Thread: pozor zlý pes
View Single Post
Old 02-12-2003, 03:53   #1
suuva
Junior Member

suuva's Avatar

Default pozor zlý pes

Zdravím všechny příznivce čs. vlčáků.
Sama jsem tomuto plemeni propadla a dřív, než si chlupatou kouli přivedů domů, pokouším se zjistit o něm co nejvíc, abych nenarazila na problém, se kterým bych si nebyla schopná poradit. Největší otázkou pro mě zůstává, jestli je agresivita čévéček (tohle slovo je fakt roztomilej úlet :-) ) vyšší než je běžný průměr. Nemám obavy kvůli sobě, dominantní postavení ve většině případů není těžké si uhlídat, když člověk ví, jak na to. Jde mi spíš o chování psa/feny k okolí. Vzhledem k tomu, že jí (chtěla bych fenku) chci brát sebou kam to jen půjde a to i do zaměstnání, kam kromě stálého personálu přichází spousta jiných lidí, nerada bych nám přivodila nějakej malér. Je mi jasný, že důležitý je výcvik, jenomže tak jako se některá plemena vymykají průměru co se počtu napadání jiných psích jedinců týče, mohlo by chování čsv v tomhle ohledu být také jinde? Proto se obracím na Vás, zkušené majitele a chovatele, s prosbou o objektivní odpověď. Ani kladná mě nejspíš neodradí od koupě, většina věcí se dá přizpůsobit, jen bych chtěla být v reálu a vědět co mě čeká. V podstatě jsem se rozhodla pro fenu proto, že se o nich obecně tvrdí, že jsou prý mírnější a snáz ovladatelné (zatím jsem měla jen psy). Platí to i u čsv?

Odpověď jsem hledala v článcích a knihách, ale našla jsem jen náznaky. Tak jak to tedy doopravdy je?

S pozdravem všem hodným čévéčkářům Suuva
suuva jest offline   Reply With Quote