Thread: pozor zlý pes
View Single Post
Old 02-12-2003, 20:46   #6
Pavel
Moderator

Pavel's Avatar

Send a message via Skype™ to Pavel
Default Re: pozor zlý pes

Naprostý souhlas s Hankou. Mám dnes třetí ČsV a protože jsem ve velice úzkém kontaktu s prakticky všemi majiteli svých štěňat, tak jsem mohl pozorovat jejich vývoj i v tomto směru.

Quote:
Originally Posted by suuva
jenomže tak jako se některá plemena vymykají průměru co se počtu napadání jiných psích jedinců týče, mohlo by chování čsv v tomhle ohledu být také jinde?
Ze statistik NRL toto vyplývá ale je to zkresleno mnoha jinými faktory. "Nejkousavější" se totiž jeví právě ta plemena, která jsou dnes považována za jakési "sociální psy". Tedy psy, které si pořizují lidé ke zlepšení své sociální situace. Je tedy se třeba i ptát nejen, jakého plemene je pes, ale i jakého má majitele a jak ho tento vychoval. Z neoficiálních průzkumů bylo ověřeno, že velké množství napadení mají na svědomí psi ve vlastnictví lidí, kteří je mají jen jako tzv. "domácí mazlíčky". Znáte přece velice dobře tu scénu, kdy babička o holi jde se svým knírašem po ulici a ten štěká a snaží se napadnout každého kolemjdoucího. Nebo ne ?
Z údajů NRL vyplývá, že psi s výcvikem (nikoli prověřený údaj, jen to tak uvedli majitelé) se na napadení lidí podílejí zcela mizivým procentem.

Pavel

PS : "nejkousavějším" plemenem je podle statistik NRL německý ovčák a jeho kříženci .
Pavel jest offline   Reply With Quote