Ještě bych ráda napsala mé osobní zamyšlení nad testování:
Testování a práce s tím spojená je vec jedna a sdělování výsledků a komunikace s lidmi je věc druhá. Testování je věc, která mě baví a kterou dělám ráda. Komunikace je věc, kterou beru jako nutnost. Reakce majitelů po sdělení výsledků jsou různé a mnohdy velice emotivní (jsme jen lidé). Někdo mi hezky poděkuje za jakýkoli výsledek a více se neptá, někdo nerozumí výsledku a potřebuje další vysvětlení, někdo mi za výsledek nadává (někteří majitelé postižených psů) a osočuje mě, že nevěří, protože nejsme akreditovaná laboratoř a další nereaguje vůbec ... Všechny tyto reakce chápu a na všechny musím znovu reagovat. Když otestuju 10 psů, mám naději že budu psát email 10x a některý majitelům budu muset odpovědět ještě jednou na případný dotaz. Když otestuju psů 100 - budu psát minimálně 100 emailů, ale vím že to bude ve skutečnosti 150 ... Když otestuju psů 1000, budu psát 1000 emailů a pravděpodobně víc....Pokud čtu Margo tvé agresivní příspěvky, aboslutně mi nepřidávají větší chuť do této práce ...