View Single Post
Old 22-01-2013, 19:11   #45
Galicja
Galicyjski Wilk

Galicja's Avatar

Ja fanką wystaw nie jestem jak większość z Was wie, tez pewnie dlatego że ręce opadają jak czytam opisy swoich psów, znam ich wady, mają ich sporo, jednak zazwyczaj one nie są wymieniane.
Co do całej dyskusji, wydaje mi się że niektórzy powinni zrozumiec jedno....jeśli wydaje się dość duże pieniądze na wystawę to człowiek chciałby być obiektywnie, zgodnie ze wzorcem sędziowany. Nie chce mówić o lokatach, bo czasem jest tak że faktycznie psy mało się różnią między sobą, decyduja wtedy detale, lub delikatna preferencja sędziego i to jest wg mnie O.K, ale ciężko jest mi się pogodzić z faktem że Yiponowi obnizono ocenę, znam go osobiście i nie zgadzam się z opisem sędziego. Może to czas by zacząć dyskutować na wystawach z sędzią? Zawsze byłam przeciwniczką takich praktyk, bo ocena sędziego jest niepodważalna, ale cos trzeba zrobić, bo nie jest to wyjątek , to zdarza się coraz częściej. To jest zła tendencja. Może jakbyśmy mieli klub moglibyśmy zapraszać sędziów na szkolenia Fajnie byłoby doczekać takich czasów.