View Single Post
Old 15-02-2006, 15:06   #1
LenkaR
Junior Member

LenkaR's Avatar

Send a message via ICQ to LenkaR Send a message via Skype™ to LenkaR
Default Vybrat si dobre ale jak??

Ahoj, uz dlouho planuji porizeni CSV, jsem uplny zacatecnik - myslim v tomhle plemeni, ale jak jsem procitala forum jsem na tom snad trochu lepe, odchovlala jsem fenku NO bez PP, takze o nejakych bonitacich a DKK nemam ani paru, zatim jsem nenasla poradnou literaturu, ktera by na chovatelske povinnosti zacatecnika pripravila.
Na ruznych strankach procitam nabidky chovatelu, ale jak mam poznat ze ten ci onen je ten spravny, nerozumim soutezim, ktere rodice jejich stenat vyhrali, ktere zkousky slozili, podle ceho se teda mam orientovat?? Snazila jsem se teda najit nekoho kdo je pobliz - v ramci dalsi komunikace s chovatelem, pripada mi ale ze v okoli Opavy zadny chovatel neni.

Znam CSV jen z fotek a z videa, chtela bych si pohladit videt ho na vlastni oci, chtela bych se podivat na NarodnĂ­ vystavu ktera bude v Ostrave, ale zase nevim jestli tam normalni lide mohou prijit?? Mohla bych Vas nekoho kdo tam budete poprosit ze bysme si tam dali jakoby schuzku a konecne bych si mohla sahnout na vlci srst??
CSV bych si chtela poridit na podzim, muzete mi poradit jakl si vybrat chovatele??
Dalsi vec kterou bych chtela projednat s odborniky je, ze jsem zdrtavotni sestra - zachranar, jelikoz je v tomto oboru diskriminace zen, neni mi dovoleno jezdit s RZP, proto se nechci vzdat snu a chtela bych byt zachranar se psem, teda dobrovolny, co musim udelat aby muj pes byl uznan za zachranarskym??
Diky
LenkaR jest offline   Reply With Quote