View Single Post
Old 03-03-2013, 13:32   #62
Predator
Junior Member

Predator's Avatar

Quote:
Originally Posted by ira.s View Post
stąd też nie ma z tego względu absolutnie żadnej pewności, jakie szczenięta będą po nim, etc.
Po tym co piszesz wydaje mi się, że wygląd naprawdę jest sprawą kluczową dla Ciebie... ja na Twoim miejscu bym tak do tego wagi nie przywiązywał bo jak widzę po miotach to nawet z dobrych hodowli są po prostu ładniejsze i brzydsze szczeniaki w miocie... jaki masz na to wpływ? ŻADEN Natomiast nie wiem i tego nie napisałeś jaki charakter powinien mieć Twój wymarzony wilczak... w tym z pewnością mogą Ci pomóc hodowcy bo przecież wiedzą jakimi psami kryją - choć zapewne tu też byłoby dość kontrowersyjne wg mnie napalanie się na egzemplarz który ma 20 upragnionych cech - wyjdzie jak wyjdzie a czym mniej cech które muszą wystąpić tym większe prawdopodobieństwo, że to będzie ten upragniony...

znów nie pisząc złośliwie - nie wróżę najlepiej przy podejściu tak mocno "ztunelowanym" bo to tak jak w związku z drugą osobą - jest jaka jest - czasami wkurza niemiłosiernie swoimi cechami ale przecież nie zmieniasz żony co 2 dni Trzeba wybrać to co najważniejsze a reszcie pozwolić być "płynnym" inaczej to tylko frustracja z powodu niespełnionych oczekiwań...

napisz może jakie cechy są najważniejsze - tak punkt po punkcie - wtedy naprawdę wiele będzie mogło ustosunkować się do tego czy są to realne oczekiwania czy nie...

ps. ja po swoim małym mało oczekiwałem - ale mam najładnieszego(przepraszam wszystkich , najfajnieszego, najpodlejszego, najbardziej wrednego etc wilczaczka - czyli inaczej pisząc dostosowałem moje oczekiwania wraz z jego wzrostem i w pełni go akceptuje... jest mój mój mój - lepszego nie mógłbym mieć...

Pozdrawiam