Quote:
Originally Posted by ira.s
Ale co to da, jak sami otwarcie przyznajecie, że nawet jeśli się upatrzy swojego ideała pośród CzW, to i tak nie ma się absolutnie żadnej pewności na ile skutecznie przekaże on swoje geny przyszłemu potomstwu... i dlatego właśnie naciskam (niestety jak widać bezskutecznie, gdyż napotykam tu na jakiś zupełnie niezrozumiały dla mnie opór materii z Waszej strony) z taką determinacją na wyszczególnienie przez Was tego głównego podziału na konkretne linie hodowlane i odpowiadające im typy (uwierzcie mi, że gdyby była na ten temat dostępna jakaś polskojęzyczna literatura, to sam bym dzięki niej drążył ową klasyfikację i nikogo tutaj o wskazówki nawet nie pytał), po których dopiero uzyskam pewność, że zakupione szczenię po danych rodzicach będzie takie, a nie inne (czyt. jeśli nie lepsze od swoich przodków, to przynajmniej nie gorsze).
|
"Ale co to da" ----"po których dopiero uzyskam pewność"
1.Gwarancji nie ma żadnych -fakt. I z jednej strony Pytający o tym wie, a z drugiej chce gwarancje /pewność/ dostać.......
2.Pytający jednak prosi Was o odrobienie za Niego pracy domowej
3.I chyba najlepiej w postaci drzew genealogicznych /ze zdjęciami/
Quote:
Originally Posted by ira.s
Oczywiście, ale już samo to, że je wymienicie sprawi, iż będą to z samej zasady najlepsze okazy z danego typu (w końcu pospolitymi sobie głowy byście nie zawracali), co na tyle ułatwi mi selekcyjne zadanie doboru najbardziej dla mnie odpowiadającej linii hodowlanej (jaka by się z takich rozważań naturalną koleją rzeczy w końcu wyłoniła), że o żadnym wtopie z niedoinformowania nie będzie nawet mowy.
|
Iluż z nas ma psy średniej jakości, a i tak są dla nas "debeściaste"?! Tekst bez sensu /a miał być intelektualnie "szczwany"/ i traktujący Czytających jak próżnych idiotów
....
Nadal z zaciekawieniem czytam i zastanawiam się, jak daleko Pytający posunie się w swoich "podchodach", by w końcu wyciągnąć od wilczakowców nazwy Hodowli "Top Łan", ku uciesze i komentarzom widzów z "ostatnich rzędów" /czyli poza wolfdogowych/.
....
Kontynuujcie