View Single Post
Old 03-03-2013, 20:45   #69
Predator
Junior Member

Predator's Avatar

Quote:
Originally Posted by ira.s View Post
No jeśli dla Ciebie typ owczarkopodobny jest równie dobry co linia typowo wilcza, to faktycznie mamy bardzo odmienne zapatrywania względem preferowanego wzorca CsV..
Słuchaj... owczarkopodobny pies jest NIEZGODNY ze wzorcem...więc albo kupujesz z hodowli która wie co robi i wydaje na świat Csv albo ryzykujesz i kupujesz z hodowli które ściemniają i w efekcie widać po ich psach, że są owczarkopodobne... ale to wystarczy popatrzeć po miotach... a jak czytam to co piszesz to uważam, że Ty nie powinieneś wybrać tak niezrównanej bądź co bądź rasy a szukać tam gdzie występują klony Naprawdę czytając to można się grubo zastanawiać po co Ci pies - czy do gabloty żeby chuchać jak na jajko czy też może chcesz zrobić hodowle i kupić ten jedyny najlepszy okaz bez jakiegokolwiek ryzyka... natomiast ja mam psa jakiego mam baa pewnie ma i wady jak na wilczaka tylko co z tego? pies to pies... a najśmieśniejsze jest to, że jak być może kiedyś go będziesz miał to od 20% ludzi będziesz słyszał, że wygląda jak lis, inni będą mylili z huskiem a jeszcze inni zrobią oczy jak im powiesz ze to taka rasa a nie burek ze schroniska... każdy ma swój gust i dla każdego co innego jest ładne

ps. ja zaufałem hodowcy bo wiem, ze na ten temat(doboru itp) nic nie wiem więc po co robić z siebie głupka i ulegać złudnemu odczuciu "pełnej kontroli"? Powiedziałem tylko mniej więcej jaki chciałbym żeby był i się nie zawiodłem na wiedzy mojej hodowczyni... gdybym wybierał jeszcze raz zrobiłbym DOKŁADNIE tak samo... tylko ja szukałem psa a nie "idealnego ideału"

Pozdrawiam