View Single Post
Old 21-03-2013, 17:38   #10
makota
Member

makota's Avatar

Quote:
Originally Posted by Wercyngetoryks View Post
A ja mam prośbe off topic. Czy ktoś ma zdjęcia dorastających Wilczaków? Głupie pytanie, na pewno macie! Bo dorosłe widziałam, malucha 2 miesięcznego widziałam. Brakuje mi tych faz pośrednich Będę wdzięczna
Ja mam baaaaaaaaardzo dużo zdjęć, oraz wyjątkowo "szczurzą" sztukę, więc mogę się podzielić skrzętnie robioną dokumentacją rośnięcia pieronka

Patrząc od boku, wyglądał przez te wszystkie miesiące... całkiem normalnie...

2 miesiące

3 miesiące

4 miesiące

5 miesięcy

6.5 miesiąca

I tak jak Grin zauważyła - między 6, a 7 miesiącem nastąpiła OGROMNA zmiana i młody zaczął przypominać... wilczaka

7 miesięcy

Od boku jak widać, kiedy stał to jeszcze pół biedy... ale bywały i takie widoki

2.5 miesiąca - przecinek z uszami

2.5 miesiąca

Z czasem było tylko gorzej

Przez długi czas młody składał się głównie z nóg i uszu, a reszta ciała tajemniczo niknęła w ich cieniu Mówiliśmy na niego "szczypiorek"

Potem dorósł do uszu, ale dalej wyglądał jak patyczak
5 miesięcy

A poza określeniami typu: lis, hiena, kangur, sarna itp., nas spotkał jeszcze bardzo trafny komentarz kolegi, który po dłuższym przyglądaniu się biegającemu w tę i nazad Creskowi, stwierdził w końcu:
"To stworzenie jest dziwne. To stworzenie wygląda jakby sarnę bzyk*ął wilk"

Raz zdarzyło się też, że jakaś pani, która zainteresowała się na ulicy Cresilem, głaszcząc go powiedziała po kilku minutach:
"Bardzo dobrze, że go państwo przygarnęli. Poprzedni właściciele musieli go bardzo głodzić"

Wesoło było