View Single Post
Old 25-03-2013, 14:03   #59
MagdaW
Junior Member

MagdaW's Avatar

Quote:
Originally Posted by dorotka_z View Post
Hehe, nie ukrywam, że miałam dylemat czy kupować samo body czy body plus 18-55. Zdecydowałam się na samo, bo widziałam zdjecia z tego obiektywu właśnie np z imienin cioci i niestety nic na nich nie widać. Chyba kiepsko sie sprawdza w pomieszczeniach. Dlatego własnie mam nadzieję, ze te dwa o ktorych pisałam starcza mi na początek.
Pomyślałam, ze w razie czego dokupię taki podstawowy, to juz na szczęście nie będzie duży wydatek.
wtedy w pomieszczeniach zawsze można użyć lampy wbudowanej, zdjęcia z cioci imienin przecież nie muszą być super jakościowo.
Z czasem zobaczysz czego Ci brakuje i wtedy będziesz dokupywać (tylko uważaj to wciąga )
tutaj kilka zdjęć z 18-55
http://kilkaprzygodwilka.blogspot.co...g-post_24.html

Quote:
Originally Posted by dorotka_z View Post
Magda, to jeszcze korzystając z okazji dopytam czy pamiętasz jakim obiektywem i przy jakich ustawieniach robiłaś zdjęcia, które wkleiłaś w wątku pirelli i to, które było na okładce tegorocznego kalendarza?
Jeśli ściągniesz sobie jakiś program do zdjęć np ja mam FastStone Image Viewier to wtedy będziesz mogła ściągać zdjęcia z internetu i poprzez ten program zobaczysz exiff czyli wszystkie ustawienia aparatu (jednak niektórzy kasują exiff i wtedy nie będziesz mogła tego zobaczyć)
Zdjęcie z okładki będę musiała znaleźć i wtedy napiszę co i jak, a z wątku o Pirelli:
zdjęcie nr1 - 35mm 1/1250sec F2 ISO 200
zdjęcie nr2 - 210mm 1/4000sec F8 ISO 200
Podczas robienie tych 3 zdjęć świeciło mocne słońce

Last edited by MagdaW; 26-03-2013 at 12:47.
MagdaW jest offline   Reply With Quote