Quote:
Originally Posted by Tom Goro
klub sa ma riadit platnymi pravidlami klubu a tie nie nevyhnutne musia byt demokraticke - niekedy to dokonca ani nemusi byt ziaduce. prirovnavat preto pravidla "demokratickej spolocnosti" k pravidlam urcenym klubom nie je vhodne.
ina otazka je ci to co robi klub ma oporu v pravidlach/stanovach atd. - ale demoraticke to urcite byt NEMUSI.
komu sa nepaci, moze zacat bojovat za zmenu tychto pravidiel, vystupit z klubu alebo sa podriadit. to len taka pripomienka od nezasvateneho a nestranneho pozorovatela.
|
suhlasim, avsak rozhodnutie chovatelskej komisie je alibistické, ked ziada napr. od juny nejaké dalsie testy, ja sa pýtam konkrétne aké, akých psov porovnat, co sa tým získa? flash nezije... este raz sa pýtam co sa teda dá zistit? ja hovorím a prosím, nezničme hned suku, tým ze sa vyradí z chovu, pretoze juna je velmi dobrá suka, ktorá ma co do chovu dat... nech sa narodí celý vrh, kde je problem? ved nikto nehovori o tom, ze tie stence su automaticky chovné, mozu sa pozorovat, jednoznacne tato situacia sa moze vyriesit a dostat pod kontrolu, avsak nie s takymto vlazným, ba priam az nepriatelským postojom niektorých klubových funkcionárov...
ja juninu vzorku poskytnem na vyziadanie klubu, avsak klub musi prejavit zaujem, ale opakujem, neviem presne co chce klub porovnavat...