View Single Post
Old 18-06-2013, 18:07   #52
Macia
Junior Member

Macia's Avatar

Quote:
Originally Posted by Grin View Post
A ja mimo wszystko chętnie bym usłyszała odpowiedź Leskiego na pytanie, jak to możliwe, że po latach przemyśleń i wahań nie zauważył, że po pierwsze lista miotów jest na stronie głównej, a po drugie, że na tym forum nie "wytyka się palcami" (w każdym razie nie oficjalnie ) lepszych czy gorszych hodowli.
Odpowiedź na to pytanie może rozwiać wiele wątpliwości.
Ja myślę, że to było pytanie raczej wynikające z nieznajomości zwyczajów panujących na forum. Sami planujemy kolejnego psa i najchętniej też bym weszła na forum i zapytała wprost (choć oczywiście tego nie zrobię). Wielu rzeczy człowiek się nie dowie jeśli nie siedzi bezpośrednio w rasie i nie ma znajomości. Pewne rzeczy dla nas oczywiste mogą być nieznane nowej osobie. Dla mnie straszne jest wybieranie psa rasowego szczególnie przy bardziej popularnej rasie. Jak tylko weszłam głębiej w temat to zaczęłam dostawać sprzeczne informacje: bo on ukrywa, że ma chore psy, a nie bo to ty ukrywasz itp. Z kolei kto inny twierdził, że jego psy są idealne i dobre dla wszystkich bez względu na oczekiwania. Wtedy jednak ostatecznie zrezygnowaliśmy z kolejnego psa. Następny będzie innej, mniej popularnej rasy i może będzie trochę łatwiej. Z doświadczenia wiem też, że na niektórych forach ludzie mają w zwyczaju pytać o hodowle i otrzymują sporo odpowiedzi.
Macia jest offline   Reply With Quote