Quote:
Originally Posted by Cwany Wilk
Chyba niezręcznie to sformułowałem. (...) "My teraz zamkniemy listę i co Wy na to"
|
Niezręcznie. Teraz zrozumiałam.
Cwany Wilku.... "i co Wy na to"? Jak napisał Daniel: "karawana idzie dalej".
Są dwie opcje, a w każdym razie tak mi się wydaje.....
1. Pani Wojtko ma już wymaganą liczbę Osób i idzie rejestrować Klub -i "z Bogiem". Szanuję demokrację.
2. Pani Wojtko nie ma wymaganej liczby Osób, ale ma Chętnych, którzy złożyli deklaracje do obu proponowanych Klubów /wiem, że jest Ich trochę.../ i ma to być "chwyt" by błyskawicznie podjęli decyzję -w tę albo w tę. Patrząc na
niedopowiedzenia/brak jawności /mnóstwo!/ w prezentowaniu założeń "Jej" Klubu mogę spodziewać się, że zaraz po rejestracji na Walnym dojdzie do zapisu, że nie wolno brać udziału w więcej niż jednym Klubie danej rasy. I teraz... patrząc przez pryzmat zachowań ludzkich.... wielu zostanie w tym Klubie, bo... nie umieją się "postawić", nie chcą wojen, są zbyt układni by umieć wejść w konfrontację personalną z Grzesiem i podważyć jego słowa /każdy, kto choćby nie przytakuje mu już jest wrogiem, a gdyby ktoś wystąpił oficjalnie przeciwko "
jego" Klubowi -będzie zniszczony, a Jego pies "rozstrzelany"/. Więc jest prawdopodobne, że liczą na tchórzostwo Uczestników.
Gdyby jednak znaleźli się odważni i wystąpili z Klubu, Klub ma rok /bodajże/, by dobrać ludzi do odpowiedniej ilości, by Związek Klubu nie rozwiązał. Patrząc na sposób prowadzonych podchodów /już mają miejsce -padłam widząc, jak p.Wojtko teraz robi "rekonesansy" względem "naszych" i pieje np. nad rosnącymi Im plonami w warzywniakach... znowu jest słodka.... znowu Jej na czymś zależy.../, w przeciągu roku uzbiera kolejnych ze wszystkich możliwych ras....
...
Takie jest moje zdanie. Możliwości kompromisu nie widzę. Pozostaje mi trzymać się od Niej, Polskiego Dworu i Grzegorza jak najdalej.... może nie działam racjonalnie czy dla dobra ogółu, ale krzyczącego "instynktu samozachowawczego" we mnie nie będę lekceważyć....
......................
Grin, jak Ty mnie już dobrze znasz.....

O pogardzie słów kilka maznę radośnie w odpowiednim do tego miejscu... z przykładami....
Pogarda, to bardzo interesujące "zjawisko".........