View Single Post
Old 25-06-2013, 18:11   #2
Puchatek
Senior Member

Quote:
Originally Posted by Emi View Post
"Wiedziały" gały co brały
I tak trzymać!!!!!
/U Ciebie za wcześnie na "wilczakową martyrologię".... Wszystko w swoim czasie..../
Quote:
Ile znasz takich osób które zostały oszukane, zawiedzione swoim wilczakiem, który zamiast ONkiem, maliniakiem, whatever... w wilczej skórze okazał się być ... wilczakiem?
1. Przyjrzyj się ile wilczaków szuka nowych domów...
2. Przyjrzyj się ile wilczaków "znika"...
3. Przyjrzyj się, jak kto pisze o swoim psie; szczególnie akcent "malkontenctwa" w oczekiwaniu sukcesów...; wielu z nas czasami marudzi, ale niektórzy inaczej...
Quote:
Ja się nigdy nie bałam i nie boje, jednak ciężko jest mi cokolwiek wartościowego wnieść do tej dyskusji
Nieprawda Zadajesz dobre pytania.
...
Quote:
Originally Posted by Rona View Post
Wilczak jest super psem do tego, do czego jest swojemu człowiekowi potrzebny, a co nie stoi z w sprzeczności z jego programem genetycznym. (...)Nasuwa się pytanie jaki warunek trzeba spełnić, aby wilczak dla nas pracował? Nazwałabym to zaufaniem którym obdarzy właściciel swojego psa. Kiedy wilczak wie, że człowiek na nim w jakiejś sprawie polega - będzie pracował sam z siebie.(...) u wilczaków w ogóle nie o to chodzi! Chodzi o zaufanie między psem, a jego ludźmi.
No cóż.... Rona mnie za to "zabije", ale powiem...
Rona z Lorką tropią. Obu Paniom sprawia to przyjemność, Obie się w tym znalazły, bo "trafił swój na swego". Mają w tym swoje małe sukcesy, mają frajdę.
Są wśród wilczakowców zgrane zespoły w różnych dziedzinach sportu/zajęć -jedne bardziej drugie mniej widowiskowe. Jeśli jednak nie uda to bo "materia" nie łatwa, chyba winno się obniżyć ambicje lub poszukać czegoś innego, co też może sprawiać satysfakcję...
...
Quote:
Originally Posted by Joanna View Post
jeden portal: ....
Nie kupię tam szczeniaka.... nie spełniają oczekiwań...
Czekam na takiego, który będzie genetycznie zaprogramowany na parzenie i podawanie kawy do łóżka...
Quote:
Originally Posted by Joanna View Post
Niech zgadnę, dlaczego...
Jak zgadniesz, to mi powiedz, bo w zasadzie też nie wiem..... .... taki ze mnie gapcio...

Last edited by Puchatek; 25-06-2013 at 18:59.
Puchatek jest offline   Reply With Quote