View Single Post
Old 14-11-2013, 21:35   #13
z Peronówki
VIP Member

z Peronówki's Avatar

Send a message via MSN to z Peronówki Send a message via Skype™ to z Peronówki

OK, to sie zgadzamy....

Quote:
Originally Posted by Gaga View Post
Generalnie, co do istoty zapisu się zgadzamy, ja zaprotestowałam na Twój podział i wskazanie, że szanse na ringach mają ślamazary...sorry, trochę po ringach pobiegałam, nie mam w domu anemika, ale ludzi nie atakuje
Tak, ale moze burczec na psa znajdujacego sie po drugiej stronie ringu po srodku ktorego stoi sedzia. A ten moze to wziac personalnie...

Quote:
Originally Posted by Gaga View Post
Tak samo jak z ringu powinny frunąć z dyskwą strachobździele, agresory, tak i samce, które olewając drugi koniec smyczy cyrkują do innych samców. Wystawa (jak już pisałam nie raz) to to samo, co dowolne inne ćwiczenie na ćwiczaku. Pies ma zadanie i musi je wykonać, to zadanie nie przekracza jego możliwości A jak spieprzy, to będzie dyskwa, jak na egzaminie czy zawodach
Tu sie zgadzam... Niech daja dyskwy na maksa... To bedzie tylko z zyskiem dla rasy, bo nikt nie bedzie osiadal na laurach.... Ale teraz uderzyli tylko w jedna grupe... Czyli przed wystawa wlascicciele psow autentycznie agresywnych beda podawac ladna niebieska tabletke i zalatwione. Bo pies majacy wyskoki jest be, ale nacpany anemiczny wilczak, ktory nie zdaje sobie nawet sprawy gdzie sie znajduje zostaje pochwalony za sliczniusi, grzeczniusi charakter. Bo jednak widac, ze o ile wlasciciele lubia prawdziwe wilczaki to preferencje sedziowkie ida wlasnie w kierunku takiego typu "wydmuszek"...

'Z PERONÓWKI'
FACEBOOK GROUP
z Peronówki jest offline   Reply With Quote