Ten článek v PPČ jsem četla už před rozpoutáním téhle diskuse, jejíž téma se zhouplo
zbytečně (nejspíš záměrně

) jinam. Zanechal ve mě příjemný pocit z celé akce ( můžu se zatím počítat k té širší veřejnosti, které je časopis určený) a to hned z několika důvodů:
1) že s ČSV budu mít příležitost účastnit se také jiných akcí než závodů krásy (leckdy zkorumpovaných, závistiplných tadada..) nebo závodů v bezmezné poslušnosti a bezchybnosti, pro které, jak se lze dočíst i na stránkách cswolfdog.cz, není ČSV příliš vhodný
2) že někdo kolem ČSV je schopen vytvořit pro takovou akci tak příjemné podmínky - např. prostor pro volný pohyb psů, citlivý přístup k nezkušeným psům apod.
3) že všichni psi (byť někteří k tomu záměrně necvičení, páč to zjevně nebyly zkoušky Tartu bo ZVV1 bo kýho čerta) až na jediného projevili nebojácnost
4) že mít ČSV a být tam, měla bych fajn příležitost nezávazně si ověřit jeho schopnosti a ještě se u toho pobavit
4) že tam vládla skvělá nálada
5) že jsem si o ČSV mohla přečíst v nejspíš nejčtenějším kynol. časopise v ČR
Pozorný čtenář samozřejmě nepřehlédne titulek článku a ani zmínku o problémech ne psů, ale psovodů.
Takže můj závěr zní, že ať jsem se snažila sebevíc, žádnou antipropagaci plemene jsem tam fakt nenašla a wolfdogu za něj díky.
Hodně by mě tudíž zajímalo,
která že to část toho článku je schopná potrhat bránice kynologů a ponížit plemeno v očích veřejnosti???
Když už kritika, pak aspoň konstruktivní, která o kritizujícím nenapoví, že je buď ze základní školy nebo z pavlače.
btw: Já osobně bych se moc nesmála, kdybych se jako potenciální majitel ČSV dočetla, že jsou hned z fleku ochotný skočit figurantovi po krku.