View Single Post
Old 17-02-2014, 22:04   #24
Emi
Junior Member

Emi's Avatar

Quote:
Originally Posted by polak1971 View Post
Co do badań na 11 tys osób zawierają typowy błąd metodologiczny polegający na tym że porównuje się dwie źle dobrane grupy osób. Bo z jednej strony mamy grupę wegeterian czyli osób które są nastawione prozdrowotnie bardzo dbają o to co jedzą a z drugiej całą polulację a wśród nich większość która nie dba o zdrowe żywienie, żywi się w Mc Donald ma nadwagę, pali, pije itp.
Naukowcy wysokich lotów nie pozwolili by sobie na manipulację w doborze grup badanych. Uwzględniono takie czynniki jak styl życia badanych, wyciągnięto z tego dodatkowe wnioski.

Quote:
Originally Posted by polak1971 View Post
Jeśli by chcieć uzyskać odpowiedź czy mięso wpływa na długość życia trzeba by było do porównania wziąć grupę miesożerców o nastawieniu prozdrowotnym podobnym do wegetarian, czyli zjadający oprócz mięsa dużo warzyw i owoców produkty skrobiowe z pełnego przemiału o podobnej aktywności i trybie życia. A te wyniki wychodzą już zupełnie inaczej. .
Podaj mi proszę namiar na tą publikację, bo nigdzie takowej nie natrafiłam /może za mało wytrwale szukałam, albo przeoczyłam/, chętnie zapoznam się

Co to tematu głównego:
nasza trenerka jest jednocześnie myśliwym i wiem że psy myśliwskie szkoli a i z wilczkami ma spore doświadczenie, zna dobrze specyfikę rasy, wie jak do nich "dotrzeć". zawsze nam powtarzała, że sama wilczaka by nie wzięła. możesz ją zapytać dlaczego

Pytanie czy nawet najlepszy trener posokowców będzie umiał was pokierować, czy będzie umiał właściwie popatrzeć na "inność" wilczaków.

Last edited by Emi; 17-02-2014 at 22:40. Reason: dopis
Emi jest offline   Reply With Quote