Quote:
Originally Posted by polak1971
Pisałem już obszernie o co chodziło mi z tym przetrwaniem ludzkości i WCZ a spożywaniem mięsa chciałem Ci wczoraj przesłać linka do badań ale nie mogłem znaleźć w internecie tego linka o które mi chodziło. Jak tylko znajdę to zaraz ci wyślę. Badanie o którym myślałem dotyczyło tego że nie ma istotnych różnic jeśli chodzi o długość życia pomiędzy "mięsożercami" prowadzącymi zdrowy tryb życia a taką samą grupą wegetarian. Trzeba też o jakim rodzaju wegetarian rozmawiamy, moje wątpliwości dotyczą tych którzy nie spożywają nic co jest pochodzenia zwierzęcego zwłaszcza gdy serwują taka dietę swoim dzieciom w wieku rozwojom kiedy sami przeszli na taka dietę będąc już dorosłymi ludźmi.
|
Polak, nie przesyłaj mi badań.
Rozumiem, że po prostu źle wtedy dobrałeś słowa, tak? Bo nie wierzę, że nie widzisz różnicy pomiędzy takim sformułowaniem jak: "moje wątpliwości dotyczą...", a "ludzkość nie przetrwa".

Co do reszty, jak mówiłam; osobiście nie uważam akurat diety za najważniejszy czynnik do zachowania zdrowia i długości życia, więc te wszystkie badania mnie po prostu niezbyt interesują i nie mają dla mnie zbyt wielkiej wartości, szczerze mówiąc.