View Single Post
Old 02-03-2014, 17:38   #52
polak1971
Junior Member

polak1971's Avatar

napisała AVGRUNN
Quote:
Ja sie nie bawie w obliczenia, daje jak uwazam, dostaje rozne rodzaje mies, podrobow i kosci bez warzyw i bez owocow ale z suplementami i olejem z lososia lub dorsza.
Czasem nawet dostanie ugotowane, a czasem karme jak ja zje, dostaje tez twarozki, rybke i inne. On po prostu nie wielbi jedzenia jak inne psiaki wiec ciesze sie jak zje cokolwiek.
A jakie suplementy podajesz, jakiej firmy?

napisała AVGRUNN
Quote:
Przerw w jedzeniu nie musze robic, bo on sam je sobie robi, jak ma ochote na jedzenie to nazre sie jak swinka i nastepnego dnia nic nie ruszy. Mieso wolowe dostaje rozne, ale ewidentnie woli takie z wieksza iloscia tluszczu i miesni czy skorek.
Tak się tylko zastanawiam, pisałaś o tym że generalnie jest niejadkiem czy czasami nie wynika to z tego że generalnie dostaje trochę więcej pożywienia niż jest jej potrzebne? Wiec sama sobie reguluje jego ilość robiąc za "niejadka":-)) Nie mam dużego doświadczenia w żywieniu psów ale wśród moich dziecięcych podopiecznych to najczęstsza przyczyna wśród "niejadka":-)) Mamy i Babcie po właściwym wyregulowaniu ilości pożywienia często relacjonują że stał się "Cud" bo dziecko które od dzieciństwa wymagało całego "teatru" żeby łaskawie raczyło coś zjeść samo domaga się jedzenia i wcina aż mu się "uszy trzęsą":-)) Ale może w jej przypadku chodzi o coś innego
polak1971 jest offline   Reply With Quote