View Single Post
Old 25-05-2014, 14:36   #3
borislav
Junior Member

borislav's Avatar

Quote:
Originally Posted by z Peronówki View Post
Agnieszka jak obiecala tak zrobila - na FB opublikowala wynik badan DNA na ojcostwo Argo i Gisu...

Co prawda kompletnie nie lapie po co powymazywala jego wyniki - nie wiem co jest takiego strasznego w badaniach DNA, ze trzeba je ukrywac i maskowac ich wyniki w ten sposob...

Ale najwazniejsze jest to, ze obecne w Polsce dzieci Gisotsu Crying wolf oczyszczone sa obecnie z jakichkolwiek podejrzen i problem wegierskich oszustw przestaje u nas (na chwile obecna) istniec...

Dzieki temu nie mamy tego problemu, jaki maja inne kraje, gdzie problem oszukiwanych rodowodow Crying wolfow pozostaje i pewnie bedzie sie ciagnal jeszcze przez lata....
Pozostaje miec tylko nadzieje, ze w przyszlosci jesli ktos juz siegnie po psy, ktore maja CW w rodowodzie, to tylko takie, ktore od roku 2004 nie byly hodowane pod przydomkiem Crying Wolf lub takie, ktore maja wykonane oficjalne badania DNA (gdzie krew byla pobierana przez oficjalnego weterynarza, a nie pania hodoFczynie z Wegier)...
Na testoch DNA, ani testoch paternity nie je nič strašného. Smutné je to, aké okolnosti prinútili chovateľku vystúpiť z radu "anonymných obvyklých" PP čsv. Pokiaľ toto a takéto praktiky považujete za úspech očistenia CW v Poľsku...
Osobne som dlhšiu dobu čakal, že aj v Poľsku vznikne klub chovateľov ČSV a členská základňa sa rozhodne celoplošne zaviesť DNA profil a testy paternity ako súčasť uchovňovacieho procesu. To by bol úspech a nemal by som problém aj spätne poskytnúť Argov DNA profil - pre potreby poľského klubu. Asi máme rozdielne názory na to čo je úspech, čo je dôležité a hlavne akou cestou bol tento úspech dosiahnutý .
A čo sa týka prekrytia časti profilu DNA - berte do úvahy, prosím, že na takýho výsledok bolo potrebné vypracovať dva profily DNA na náklady majiteľov psov nad rámec obyvklých chovateľských požiadaviek a je to vlastníctvo chovateľky. Okrem toho úplný DNA profil jedinca má širšie uplatnenie v chove ako napr, test DM, DW, ale to Vám nemusím vysvetľovať, poznáte to lepšie ako ja.
Na záver:
Práve pre takéto použitie skenu DNA profilu Gisotsu CW som prosil Agnieszku Boguslawsku, aby zvážila zverejnenie celého DNA profilu.
Ak som dobre pochopil narážky na serióznosť odberu vzoriek pre rozbor DNA vo Vašom príspevku, tak Vám oznamujem, že pre vykonanie Argovho DNA profilu, ktorý je kľúčový pre vykonanie testu, ktorého oskenovaný výsledok ste tu zverejnili, som použil laboratórium, ktoré zvolil nás slovenský klub chovateľov ČSV, odber vzorky bol vykonaný vo veterinárnej poliklinike v Nitre, objednávkový formulár bol opečiatkovaný a podpísaný veterinárnym lekárom a vyznačený takisto aj v pet pase Arga.
DNA profil Gisotsu CW bol vykonaný v tomto laboratóriu a aj test paternity robilo toto laboratórium - laboratórium odporúčané našim chovateľským klubom.