Thread: Mushing s čsv
View Single Post
Old 03-03-2006, 14:13   #16
Helenasotis
Junior Member

Helenasotis's Avatar

Já sem přidám ještě jednoho čsv, který pravidelné jezdí na závody - Anaxe Pavla Janovského.
Pavel si ho bral už s tím, že se bude se psem věnovat mushingu, a to závodům v kategorii mid (střední tratě). Vím, že od malička ho učí chodit před sebou a v tahu a v podstatě se s ním moc nechce věnovat jiným aktivitám, než při kterých podporuje u psa přiměřenou samostatnost (pes, který se otáčí neustále dozadu, aby zjistil, co na to psovod, asi moc práce v tahu neudělá) a zájem o běhání.
Kluci závodí na koloběžce, kole nebo i na lyžích a na to, že se midy jezdí se dvěma psy - tudíž mají handicap, si nevedou nejhůř (letos byli 2x třetí).
Každopádně z toho ale asi plyne, že pokud to chce někdo s čsv dělat vážně, musí psa vést čistě k této aktivitě a tomuto sportu asi zcela podřídit způsob výchovy a vedení psa. Tedy zrovna nic moc pro mě - já se raději proháním po cvičáku - i když s Aldíkem jsem si vyzkoušela tahání na běžkách a bylo to hrozně prima! Ale pro mě opravdu jen tak na spestření zimních aktivit. Ovšem holky bych si zapřáhnout netroufla - živě se vidím rozpláclá o první smrk, jak by nám přes cestu vyskočila srnka nebo zajíc (nejsem žádný superlyžař ).
Helenasotis jest offline   Reply With Quote