ČSV
Zdravím! Chtěl bych si koupit psa, nejraději bych právě ČSV, přečetl jsem toho o něm strašný kvantum literatury. Co jsem kde sehnal. Užuž jsem byl rozhodnutej oslovit nějakého chovatele, ale pak jsem se musel odstěhovat do paneláku, tak jsem se na to vykašlal. Nemám zase tak velké zkušenosti s výchovou psa, ale něco málo za sebou mám a proto doufám, že se tu najde někdo, kdo by mi poradil. Nedávno jsem totiž mluvil s jedním majitelem zverimexu a ten mě od ČSV zrazoval a to opravdu hodně. Že prý nemají kvalitní osobnost, že jsou moc plaší, že nejdou pořádně vychovat, že jsou nevyrovnaný a bojácný, že Belgický ovčáci jsou tisíckrát lepší a že všechno, co se píše v knihách je prý nadsazené aby se plemeno ČSV popularizovalo. Chtěl bych slyšet i OBJEKTIVNÍ názor někoho, kdo má s ČSV zkušenosti, protože onen člověk mi tvrdil, že cvičí psy od roku 1983 a že je tedy odborník. Já se nechci poušťět do něčeho, co by bylo nad moje síly, takže pokud je tu někdo ochotný mi v krátkosti poreferovat od povahových vlastnostech ČSV, tak mu budu velmi vděčný. Díky Tyrman
|