View Single Post
Old 31-05-2006, 15:12   #15
oblivion
Junior Member

oblivion's Avatar

Send a message via ICQ to oblivion

vážená paní Polášková, to že ke zmíněné paní již nechodím kupovat krmení neznamená, že Vanda nedostává nažrat, prostě jen chodím jinam, přestože je to dál a všude jinde je to dražší o 5-10 Kč/kg, a to proto, že dotyčná se vyžívá v pomlouvání každého druhého zákazníka, navíc většinou nepravdivě.. je pravda, že mi na podzim 2003 před první výplatou vypomohla 2 kg krmení, ale to byl odjedinělý případ nouze.. z vděčnosti jsem tam dlouho chodil nakupovat, letos se tomu však již snažím vyhýbat..

kromě toho, že máme za domem menší dvorek, tak se Vanda ven dostane každý den několikrát: kromě ranního a večerního venčení s ní po poledni chodím často do centra na oběd do Vegetky.. ráno u mě znamená mezi 9.-11. hodinou.. mám velmi volnou pracovní dobu (pracuji jako programátor) a navíc ji často beru s sebou do práce, hlavně na večer.. mám poněkud nepravidelný režim a že nás nevidíte, když jdeme ven kolem 3.-4. v noci, může budit dojem nedostatečného venčení.. tyto procházky mám však nejradši, protože nikdo jiný nevenčí a psa tak nemusím hlídat.. no a zcela stranou nechávám časté půl-, celo- a několikadenní výlety..

řekl bych, že 5minutovým močením máte na mysli období, kdy jsem zkoušel fenku krmit masem (1.5-2 kg denně), které obsahuje hodně vody a chvíli trvalo, než si na to zvykla a přestala žrádlo zapíjet.. že by Vanda sotva šla se stává výjimečně, bývá to tak 1-2 dny po větší zátěži, což je jen tak 5x do roka.. pak také když ji venčím víckrát než obvykle, tak ji doma překvapím ospalou a ještě venku jí chvíli trvá, než se probudí.. kdyby byla nevenčená, tak z domu vyletí ona..

na dotazy na hubeného psa jsem za ty tři roky dost zvyklý na to, aby mě to rozčilovalo.. někdy mě sice nebaví to vysvětlovat, ale na normální dotazy podrážděně nereaguju.. pokud však někdo začne neurvale a neslušně, tak někdy nemám dost nadhledu, abych neodpověděl stejným tónem, a to byl zřejmě i váš případ.. neurvalost tedy prosím, ale sprostost rozhodně odmítám, k tomu mám velmi daleko i v kritických situacích..

Vanda jako štěně občas trpěla průjmy a měla tak často naordinovanou rýžovou dietu, která však pomáhala rychleji, než doktor doporučoval, takže mohla většinou začít žrát granule dříve.. přesto jsem již v té době uvažoval o vyšetření trávicích enzymů.. po přechodu na Acanu se však trávení upravilo, tak k vyšetření nedošlo.. k vykrmení jsem zkoušel již všechno, od nejdražších granulí jako Royal Canin nebo Pro Plan, přes dokrmování sádlem, glukózou, syrové i vařené maso a spoustu dalších věcí, to vše vždy nejméně měsíc.. nepomohlo ani překrmování, kdy žrala 1-1.5 kg Acany denně, že už se to do ní ani nevešlo.. a nic, nad 36 kg jsem ji nedostal, teď má 33 kg a žere 0.6-0.9 kg Acany denně (zátěžovku nebo pro velká štěňata).. před pár týdny jsem ji navíc byl konečně objednat na to vyšetření trávení, což však dořešíme až po návratu do Plzně, příprava na něj totiž trvá něco přes týden (odčervení, 3 dny pauza, 3x sběr trusu obden)..

a že chodím v roztrhaném oblečení? :oD ..věřte, že většina mého oblečení je neroztrhaná, dokonce by se našel i nějaký ten oblek, mě se ale to roztrhané prostě líbí a myslím, že je to čistě moje věc.. bydlím ve sto let starém domě, nemám doma teplou vodu ani koupelnu a studenou jen na chodbě, WC také na chodbě.. také nemám žádné topení, takže v zimě je tam kolem 10°C.. na druhou stranu nemusím platit nájem.. něco z toho by jistě šlo řešit, ale prioritním výdajem je pro mě krmení psa.. když jsem nedávno měnil práci, po nákupu granulí či masa mi nezbývalo na mé vlastní jídlo, tak jsem si nějakou dobu pekl doma celozrnný chléb sám..

nakonec, moje každodenní zkušenost s Vandou je zcela v rozporu s tím, co zde uvádíte.. když vidím to veselé až ztřeštěné zvíře lítat při venčení, když mi při vítání div že nevyrazí zuby, když mi půlku noci leží opřená o nohy, když ji musím krotit, aby mě rozdováděná za běhu nestrhla zubama na zem, jak je nevychovaná a bez respektu, tak se mi opravdu nechce věřit, že se bavíme o stejné fence.. po návratu do Plzně tedy bude stále stejná jako před odjezdem a pokud cítíte odůvodněnou potřebu, tak jednejte, jak uznáte za vhodné – nemám z toho nejmenší obavy..

s pozdravem do Plzně, Karel Černohorský + Josefína Eden severu (Vanda)
oblivion jest offline   Reply With Quote