View Single Post
Old 07-06-2006, 12:16   #7
Joanna
Tmave Zlo

Joanna's Avatar

Send a message via Skype™ to Joanna

Tryb życia można zmieć. Owszem.
Ja jeszcze musiałam zabezpieczyć mieszkanie. I pewnie będę musiała jeszcze przez jakieś 2 lata Moje "ja" nie zgadza się na klatę a mam na szczęście przedpokój, który mogę zamknąć. Zmieniłam klamki w drzwiach na takie z zamkiem (gałki nie zdały egzaminu, klucze z zamków wyciągam). Dzwi mam do wymiany wszystkie, bo są obdrapane tragicznie. Okleina nie do odklejenia już odklejona do połowy drzwi wejściowych (ja paznokciem nie umiałam jej zahaczyć).
Przez pierwsze 4 miesiące NON STOP patrzyliśmy, co robi pies. To był koszmar. Ale opłaciło się, bo teraz jak jesteśmy w domu suka nie rozrabia nic a nic (w gościach generalnie też chyba, że jakaś ładowarka wystaje ze ściany za kanapą i przeszkadza psu przejść).
W przedpokoju nie mam już szafy (zamykana "przesuwnie" była, więc musiałam się z niej wyprowadzić). Nie mam tam parkietu (musiałam wymienić po "szczeniaczku"). Ściany zabezpieczam właśnie klinkierem, bo mam dość cekolowania co miesiąc. Wymieniłam przełączniki do świateł (kontakty zlikwidowane w ogóle). Listonosz już nie używa domofonu.
Ja minimum 3 razy w tygodniu MUSZĘ coś z suką zrobić (chodzimy "do szkoły" od jej 3 miesiąca życia i chodzić będziemy jeszcze dłuuugo - to kosztuje). W łikendy jedno z nas "zajmuje" się psem. Jak ja jadę na konie, Andrzej zabiera gdzieś sucza. I odwrotnie.

No i weź pod uwagę, że często CzW:
- na spacerze będzie uważał Cię za element najmniej interesujący w otoczeniu i będziesz się musiał NIEŹLE napocić, by to zmienić.
- wypatrzy srokę na czwartym piętrze budynku
- raczej nie będzie psem, którego możesz puścić ze smyczy przy ulicy (najprawdopodobniej POLECI za ptakiem/psem/kotem/ - niepotrzebne skreślić)
- w wieku 7-8 tygodni pokaże Ci zęby przy kości
- okaże Ci dziką radość przy powitaniu (ja, odkąd mam Dewi, NIGDY nie założyłam spódnicy)
- zawsze będzie miał własne zdanie, będzie MYŚLAŁ (co upiornie przeszkadza przy szkoleniu) i szybko się nudził.