Mysle ze tak czy inaczej kazdy hodowca ma jakas swoja modyfikacje wzorca, czyli na pewne cechy bardziej zwraca uwage a na inne mniej.
Ogolnie kazdy chce by wygladaly jak wilki ale...
I tu mozliwosci jest sporo
Po koleji
Trudno dziwic sie sedzinie jesli widzi 2 najlepsze (lub jedne z najlepszych) wloskie psy to i podobaja sie one i podnosza opinie ogolnie psom wloskim.
Co do wystawiania - kazdy bedzie pokazywal psa jak najlepiej i ma do tego prawo, wiesz o tym dobrze... Takze agresywnego psa mozna pokazac jako milutkiego jak sie wie jak, a u strachliwego duzo ukryc. Takie sa reguly tej zabawy.
Siersc - sierc Iski wyglada nieciekawie, obcinaja ja czy co?
A dlugowlose - -poza krytyka, szkoda gadac.
Budowa - Iska jak pokazalas jest dluzsza, czy az poza norme to nie wiem, nie mam takiego doswiadczenia.
Jednak piekna Jasmina to przy niej szczeniak, to Iska mimo wad wyglada na dorodna suczke
Co do ogona na brzuchu - mozna zle czuc sie w hali, mozna zastresowac sie np hukiem, a charakter miec w sumie ok.
Kolor - nie da sie ukryc ze wiekszosc polskich Wilczakow to psy jasne i trudno Wlochow tu krytykowac.
Nawet zwykli bywalcy wystaw tak kojarza gdy z nimi rozmawiam - te szare wilki
Ja mam brazowego psa i takie pokochalam i tego bede sie trzymac, jednak naprawde nie wiem czy ktokolwiek jeszcze zwraca uwage na ten element wygladu WILKA. Nie sadze.
Z gory uprzedzam ze nie bronie wloskich psow bo ani ich nie znam za wiele ani nie mam w tym zadnego interesu, podpowiadam tylko - jak mogloby wygladac wytlumaczenie