Quote:
Originally Posted by Ori
A na jakiej zasadzie Lupus w uzytkach, a wczesniej Balrog w Lodzi tez?
|
Tzn co do Balroga to przeciez wiesz, bo juz o tym pisalam nie raz.....

i w tym temacie trabi sie na wszystkich forach. FCI uznal egzaminy wytrzymalosciowe SVP1 jako wystarczajace do uzyskania miedzynarodowego championatu - mamy juz pierwszego psa (Tajge Passo del Lupo), ktory na tej podstawie stal sie Interchampionem. Sa to tez egzaminy uprawniajace psa do startowania w klasie uzytkowej.
Wedlug mnie to malo, bo kazdy normalnie zbudowany wilczak zaliczy ten test, ale slowackie starania byl na Int.Ch. wymagano min SVP2 (czyli 70km) spelzly na niczym, bo FCI stwierdzilo, ze juz egzamin I stopnia musi byc akceptowany... I Balrog ten test ma....
Ty to wiesz, bo przeciez Amber robil ten sam egzamin w tym samym czasie... :P Ale oczywiscie jesli ktos inny 'zazdrosci' nam klasy uzytkowej to zapraszamy na tegoroczny bieg do Trencina (o ile sie nie myle odbedzie sie 07.10.2006) - nie tylko ma mozliwosc zdac egzamin, ale na jesiennych zawodach bedzie tez przyznawany wniosek na Miedzynarodowego Championa Uzytkowsci CACIT...

GORACO polecam!
A co do Lupusa to nie wiem - nie moja dzialka. Ale to chyba nie jest powod to trosk, bo dzieki temu cala stawke macie ladnie ustawiona i kazdy z championow (Alkor, Lupus, Amber i Clif) ma swoja klase i nie trzeba sie kisic w jednej.... :P