Quote:
Originally Posted by RadeKKK
Myslím si, že LenkaT neměla na mysli ze svého ČSV udělat tento druh psa.
|
Jistě ne ale jasně to ukazuje, že ani ostnáč ani elektrický obojek nejsou žádnými zakázanými, nedoporučovanými nebo nepoužívanými pomůckami. Opak je pravdou. Oba jsou velice dobrými pomocníky, zvláště v případech, kdy nelze jinak. Ale musí je užívat člověk znalý.
Quote:
Tak to já o takovém případu slyšela.
Dokonce mě se stalo, že se mi briard dotkl el.ohradníku, a klepal se tak, že bylo velké štěstí , že měl srdce v pořádku.
|
Hmm, nevm. Já mám na pozemku elektrický ohradník a nikdy s ním žádný pes neměl problém. A o tom, žeby pes zemřel na infarkt kvůli ohradníku, elektrickému obojku nebo dokonce ostnáči jsem skutečně neslyšel. A myslím, že existují i silnější podněty a takový pes by nemohl přežít ani např. ohňostroj nebo příjezd houkajícího vlaku na nádraží.
Quote:
To aby si dal majitel psa nejprve vyšetřit jestli takovou "pomůcku" zvládne, tady nikdo neřekl ani slovo.
|
To je sice možné i když neznám žádné vyšetření, které by osvědčovalo možnost nebo nemožnost použití ostnáče nebo elektrického obojku. A pokud je pes nemocný, tak to majitel jistě ví.
Quote:
A debata probíhala docela příjemně o specifikém chování našich psů. Nebo né?
|
Probíhala a probíhá. Já jsem jen po reagoval na trochu konfliktní příspěvek od Vás. Nic víc a nic míň. Debata jistě bude probíhat i nadále.