Thread: Přivolání
View Single Post
Old 28-06-06, 12:46   #30
Pavel
Moderator

Pavel's Avatar

Send a message via Skype™ to Pavel
Default Re: Přivolání

Quote:
Originally Posted by RadeKKK
Myslím si, že LenkaT neměla na mysli ze svého ČSV udělat tento druh psa.
Jistě ne ale jasně to ukazuje, že ani ostnáč ani elektrický obojek nejsou žádnými zakázanými, nedoporučovanými nebo nepoužívanými pomůckami. Opak je pravdou. Oba jsou velice dobrými pomocníky, zvláště v případech, kdy nelze jinak. Ale musí je užívat člověk znalý.

Quote:
Tak to já o takovém případu slyšela.
Dokonce mě se stalo, že se mi briard dotkl el.ohradníku, a klepal se tak, že bylo velké štěstí , že měl srdce v pořádku.
Hmm, nevm. Já mám na pozemku elektrický ohradník a nikdy s ním žádný pes neměl problém. A o tom, žeby pes zemřel na infarkt kvůli ohradníku, elektrickému obojku nebo dokonce ostnáči jsem skutečně neslyšel. A myslím, že existují i silnější podněty a takový pes by nemohl přežít ani např. ohňostroj nebo příjezd houkajícího vlaku na nádraží.

Quote:
To aby si dal majitel psa nejprve vyšetřit jestli takovou "pomůcku" zvládne, tady nikdo neřekl ani slovo.
To je sice možné i když neznám žádné vyšetření, které by osvědčovalo možnost nebo nemožnost použití ostnáče nebo elektrického obojku. A pokud je pes nemocný, tak to majitel jistě ví.

Quote:
A debata probíhala docela příjemně o specifikém chování našich psů. Nebo né?
Probíhala a probíhá. Já jsem jen po reagoval na trochu konfliktní příspěvek od Vás. Nic víc a nic míň. Debata jistě bude probíhat i nadále.
Pavel jest offline   Reply With Quote