View Single Post
Old 28-06-2006, 12:59   #8
Galicja
Galicyjski Wilk

Galicja's Avatar

No cuż, ja mogę wypowiadać się tylko w ramoch moich wydatków. Uważam że to kwestia kombinowania . Jak miałam jednego psa mogłam sobie pozwolić na to by iść do pierwszego lepszego sklepu i kupić mięso, jednak wszystko się zmieniło gdy do wykartmienia ma się dwie paszcze, człowiek siada z kalkulatorem i liczy. Tak jak pisałam suchą karmę kupuję bezpośrednio koszt to 70-78 zł ( w zależności od smaku ). A co do gotowania, mięso kupowane w markecie nawet najtańsze jest 4 razy droższe niż u producenta lub w hurtowni, dam ci przykład z tzw odpadami, mielone wołowe odpady w markecie kosztują ok 4 zł za kg gdzie ja za to samo płacę 1 zł w hurtowni, za wątrobę płacę 3zł za serca 4 zł, ostatnio za korpusy płaciłam 98 gr za kg. No cuż nie karmie kudłatych polędwicą, ale one sobie nie krzywdują są zdrowe a i na śierść narzekać nie możemy. Witaminy kupione w dużym opakowaniu starczą na rok.wiadomo szkolenie to podstawa ale nie to tu było tematem. jako rozrywkę traktujemy wystawy są drogie to każdy wie ale nie obopwiązkowe, można je zastąpić wypadem nad rzekę albo w góry albo po prostu spacerem.
Galicja jest offline   Reply With Quote