Quote:
Originally Posted by Pavel
Quote:
Originally Posted by sedivak
Dle mého by ale u sportovního výcviku "mělo jít jinak" neboť tam jde o zálibu(neboli o prd) a ne o život.
|
Danielo, než budeš něco psát do fóra, pečlivě se podívej, o co v něm jde. Tady nikdo neřeší žádný sportovní nebo služební výcvik ale přivolání psa, který běží za zvěří. Myslím, že pan Zbijowski nenavrhoval žádné používání ostnáče nebo elektriky při sportovním výcviku.
Opět se tedy vracím k tématu. Co bys Ty poradila Lence aby se její pes nechal odvolat, když běží za zvěří ?
|
Právě,že jsem četla pečlivě :-) a proto mi tvá poznámka neunikla.

Dobře víš,že jsem nereagovala na pana Zbijovského,ale na tebe.
Co se týče přivolání:u čévéček se mi nejvíce osvědčilo docílit změny významu slova ke mně.Slovo ke mně neznamená pojď sem a já tě připnu,ale znamená maso.V běžných situacích(vědí- li psi,že maso opravdu mám)to funguje hodně spolehlivě.S lovením nemám problém ani u Tajgy ani u Agara,nevím proč,ale žádný z nich zvířecí stopu nevyhladává.Bude to nejspíš tím,že Agar je lenoch a Tajga je závislák.Hlavním lovcem je u nás Ambra(kříženec No),ta funguje na vrhání řětízu,či vodítka,spolehlivé to je ale jen do určité "dohoditelné" a odvolatelné vzdálenosti.Vyplatí se psa v této vzdálenosti stále povelově udržovat,což ale vyžaduje určitý stupeň poslušnosti,který u půlročního čévéčka nepředpokládám.Je velice těžké psa cvičit po netu a neodvažuju se dávat nějaký univerzální návod.Pokud není poslušnost, je jediným bezpečným řešením stopovačka.Aspoň prozatím.