Thread: Přivolání
View Single Post
Old 30-06-2006, 23:07   #51
LenkaT
Junior Member

Jsem zase po delší době na netu a nevěřícně sleduju, co se z mého dotazu vyvinulo.Chtěla bych reagovat na některé příspěvky.
Proti el. obojkům a ostnáčům osobně nic nemám, pokud je používá odborník můžou být určitě velice šikovné.Já sem však začátečník a takovéhle pomůcky odmítám ze strachu, že si psa zkazím. Rozhodně nechci zlomeného psa, který přichází pouze ze strachu před trestem.
K Pavlovi:Se štěnětem chodíme od 3 měs. na cvičák, radím se i tam. Jen mě zajímalo, jaké zkušenosti mají ostatní a co se jim osvědčilo přímo u Čsv.
K Hance: To že se ptám po půl roce neznamená, že jsem to předtím neřešila.Jenže teď mi pes přišel do puberty a já jsem byla nucena z procházek na volno přejít na stopovačku. Používám ji jako přechodné řešení a snažím si přivolání co nejrychleji vypilovat.
A ještě, domnívám se, že nezáleží, jestli je pes domácí mazlíček nebo služební pes, přivolání musí mít každý, pokud nechceme aby nám ho někdo zastřelil nebo tak něco.

Jinak moc díky za všechny rady.Užteď se pomalu zlepšujeme, tak doufám, že časem se dopracujeme až k cíli
Přeju všem hodně úspěchů, Lenka a Fína
LenkaT jest offline   Reply With Quote