View Single Post
Old 03-07-2006, 09:14   #18
konek
Member

konek's Avatar

Send a message via Skype™ to konek

Oj miałam trochę zawodu na wystawie. Dobrze się stało, że po rozmowie z Margo podeszłam do Pani sędziny i zgłosiłam swoje wątpliwości co do oceny. Tym bardziej że wyraźnie było napisane, że Eresh wszystko poza brakującym ząbkiem P1 ma bardzo obiecujące. Adnotacja, że brak P1 w żuchwie obniża ocenę została anulowana i Eresh ma wybitnie obiecującą . Również nie będę jeszcze biegła z Eresh na prześwietlenie jak mi radziła Pani sędzina cyt. "bo szkoda aby ze względu na brak zęba miała na każdej wystawie obniżaną ocenę bo jest bardzo ładna" i będę jeździć na wystawy pomimo niewyjaśnienia czy ten ząb się wykluje czy też nie. A u 7 m-cznej suczki wszystko jest możliwe. Tym bardziej że były podobno przypadki pojawienia się tego ząbka w 15 m-cu. Pani sędzina w sumie ładnie się zachowała, nie szukała u Eresh "zastępczych" wad aby utrzymać ocenę obiecującą tylko poprosiła abym przyszła po sędziowaniu wszystkich psów na ringu, skonsultowała się z kimś, poprawiła i powiedziała przepraszam. Sama czuła się wprowadzona w błąd. Nawiasem mówiąc miała ze sobą jakiś wydruk z internetu z 2004 roku, w którym ktoś opisywał wzorzec rasy biorąc pod uwagę stary, nieaktualny. Spróbuję odnaleźć tę informację bo wydaje mi się że częściowo pamiętam ten internetowy adres z kartki, którą Pani sędzina mi pokazywała. Poza tym chyba czas i pora abym ja również poznała dobrze wzorzec rasy

DAIVA GRATULACJE !!!!! Miło Cię było poznać a i Max zadowolony był nawet bardzo z poznania Twojej suńki .