Robiam Maxowi zdjécie u Narojka w Warszawie. Temat byl wówczas dosc pilny bo przyjedzala do Maxa panna do krycia. Dr Narojek zgodzi sié mi to szybko zdjécie zrobic w klinice z ktorá wspólpracuje. Po opis jezdzilam do niego do domu chyba na Pulawská. W lublinie tez majá uprawnienia ale jak mi kazali trzy dni przed przygotowywac psa to zwátpilam.
A swojá drogá Margo myslé ze temat ten wymaga szerszego podejscia. Tak naprawdé to my malo wiemy np.
1.w jakim kraju sá przeswietlenia obowiazkowe,
2.czy wpisujá do rodowodów, czy dajá osobne zawiadczenie tak jak ma Hero z Rofa tatus Eresh. Wiem ze Eresh ma w polskim rodowodzie dane dotyczáce przeswietlenia jej rodziców ale:
3. czy tak jest zawsze, czy w innych krajach jest inaczej,
4.skád czerpiesz dane dotyczáce przeswietlen wilczaków umieszczajác je na wolfdogu.
Wiem, ze osoby ktore np. kupujá wilczaka czy kojarza w pary powinny same u hodowcy dojsc do odpowiednich zaswiadczen czy wpisów i tak naprawdé niekoniecznie wiemy gdzie zagládac czy czego wymagac. Czesto wiéc siegamy po dane z wolfdoga mimo, ze tak naprawdé to powinna byc nasza odpowiedzialnosc za sprawdzenie odpowiednich dokumentow a nie Twoja. Jak bedziesz miala chwile wolná i moglabys nas oswiecic to mysle ze nie tylko dla mnie jest to temat interesujácy. Moze jakis szerszy artykulik?
Przepraszam za brak polskich literek ale ten angielski komputer ich po prostu nie ma.
|