View Single Post
Old 25-07-2006, 18:02   #27
Pavel
Moderator

Pavel's Avatar

Send a message via Skype™ to Pavel

Quote:
Originally Posted by saschia
No, viem si veelmi teoreticky predstavit,
Dobře jsi to napsala, skutečně jen "veeeeelmi teoreticky" ale prakticky je to úplný nesmysl.

Quote:
Originally Posted by saschia
ze si tu psychicku traumu spoji s tym clovekom a nedokaze k nemu potom prilnut. No a vieme ze pes omnoho lepsie spolupracuje s niekym, koho ma rad a naopak velmi zle spolupracuje s niekym, koho vylozene rad nema.
Saschia to napsala jasně ale bohužel použila velice matoucí termíny, které člověka, který psům moc nerozumí, zcela svedou z cesty.
Pas necítí lásku nebo nenávist. Pes nemá někoho rád a jiného nikoliv. Tyto city jsou pouze a jen výsadou lidského rozumu. A´t se nám to líbí nebo ne, pes se chová jako každá šelma. To znamená, že se především řídí svými přirozenými instinkty a vzorci chování. A ve vztahu ve smečce je to především podřízenost a nadřízenost. Pro úplné laiky zcela extrémní příklad, pokud jsem skutečným vůdcem smečky a potrestám podřízeného psa tak, že řve bolestí, hned jan přestanu, přijde za mnou a začne se lísat a olizovat mne. Nen to láska, není to ani výraz toho, že by mne měl rád. Pouze mi dává najevo svou absolutní podřízenost. Bohužel lidé si psí chování polidšťují a z toho mnohdy plynou velice tragické omyly, které končí i napadením majitele nebo členů jeho rodiny. Pes je šelma, nikoliv dítě. Pes nemiluje svého pána, pouze je mu podřízen a pomáhá mu k posílení celé smečky. To je třeba si vždy uvědomovat.
Pavel jest offline   Reply With Quote