Quote:
Originally Posted by sedivak
Kdepak jsi byl,když psi podobného chování,jak výše popisuješ,dostali ne klubovce nejen výbornou,ale ještě zasáhli do celkového pořadí?
|
Nevím teď, o jaké klubovce mluvíš ? Jak si všichni mohli všimnout, poslední roky se výstav neúčastním. Zaprvé nemám co vystavovat (Nancy je stará, Dany nemá jedno varle a Alfa má po úrazu a operaci deformovanou nohu) a zadruhé jsem ze stavu výstav, jejich posuzování a především z toho, co kvůli titulům jsou lidé schopni dělat, znechucen.
Do Jevišovic jsem přijel především proto, že tam byli přihlášeni majitelé a funkcionáři německého klubu, se kterými vedeme nekonečnou diskuzi o povahách našich psů. Přijel jsem se tedy podívat především na jejich psy a ukázat jim povahu mého psa.
V Německu totiž v současnosti jsou naprosto spokojeni s tím, pokud čévéčko je plaché nebo alespoň bázlivé. Neustále kritizují náš a slovenský povahový test a říkají, že jím vychováváme zvířata k agresivitě ke člověku (viz německé fórum).
Quote:
Ve Vaší skvělé a cíleně zaměřené fotoreportáži tyto psi nenajdeš,proč asi??? Že by šlo o psy tvých kamarádů,či představitelů Klubu?Nebo,že by Vašemu ostřížímu a spravdelivému fotografickému oku tito psi jakoby náhodou unikli?
|
Fotografoval jsem skutečně pouze psy, kteří byli nějak problémoví v kruhu. A bylo to zcela záměrné. Protože jsem současně diskutoval především právě s německými vystavovateli, samozřejmě jsem tím pádem nestihl všechny. A co se týká Tvého podezření, že jsem nechtěl poškodit své přátele, nenech se vysmát. Fotil jsem prostě psy a bylo mi jedno, od koho nebo čí jsou. Příkladem mohou být mí přátelé a chovatelé Karel Skoupý (z Údol ticha) nebo Jana Schubertová (Stín vlka) jejichž psi jsou na fotkách také.
Quote:
I já mám vyfocenou Alistar Wolf z Peronowki z hrůtou v očích při kontrole zubů, a s ocasem mezi nohama(ve třídě šampionů).Nevidím ale jediný rozumný důvod,proč takovéto fotografie zveřejňovat a konkrétní osobě tímto ubližovat.
|
To je Tvé rozhodnutí. Ano, vím, že i Alistair se bojí ale bohužel ji vyfocenou nemám, protože jsem v době, kdy se posuzovala, nebyl u kruhu. Ale klidně ji můžeš poslat, nemáme žádný problém s tím, ji tam umístit, stejně jako s fotkami jiných psů, ať už se báli nebo ne. A co se týká toho "ubližování osobě", tenhle server není o lidech ale především o psech. A za úkol má co nejobjektivněji informovat o plemeni a jeho stavu. Mně je skutečně zcela fuk, koho který pes je. Pokud se na výstavě bojí, někoho napadne nebo naopak získá úspěchy, mělo by to u nás být zveřejněno.
Myslím, že Tvá kritika především plyne z toho, že Tvá fena byla zachycena, jak se bojí. Ale nikdo Tě nepoškozuje, ona se tak skutečně v kruhu chovala, to viděli všichni kolem. Když se k ní rozhodčí zepředu blížil, tak se staženým ocasem couvala a Ty jsi ji tahala vodítkem zpět, přesně jak to je na snímku. Žádné fotomontáže to nejsou, na všech snímcích je jen to, co se skutečně dělo.
Byl jsem po dlouhé době se podívat na výstavě ČsV a musím říci, že jsem byl velice zklamán. Bylo tam sice mnoho (většina) normálních psů ale počet problémových zvířat byl zarážející. Nechci se vyjadřovat k posouzení, protože nejsem rozhodčí a nepřísluší mi to. Ale sám jsem viděl minimálně 3-4 zvířata, která porušovala výstavní řád (neukázala zuby, napadala opakovaně ostatní) a měla tak být diskvalifikována. Takové množství na výstavu ani v tom nejzákladnějším nepřipravených čévéček jsem skutečně u nás ještě neviděl.
Pavel
PS : Pokud máte fotky (v rozumném množství) z Jevišovic, pošlete je, budou přednostně zařazeny do galerie.