Ako najlepsie zvyknut na kotec
Caute, potrebovala by som teraz pre zmenu poradit ja - ako cubu zvyknut co najrychlejsie a najtichsie na kotec?
Cuba bohuzial v kotci ako mala nemohla byt - nie ze by som bola nejaka utlocitna, ale cez tu 10 cm mrezu sa jej permanentne darilo vyliezt von. A kedze hrozilo, ze sa pocas vylezenia prezerie nejakymi okrasnymi ale mierne toxickymi rastlinami, co nam na dvore rastu, neodvazili sme sa ju nechat tam. Takze chodila s nami do roboty a v noci spala so mnou v izbe. Obcas sme ju do kotca dali a niekolko krat tam par hodin vydrzala, ale potom sa vzdy zacala prepchavat von. Isty cas to dokonca vyzeralo na schopnost teleportacie.
Po navrate z tabora to vyzeralo ruzovo, na tabore si v priebehu par dni zvykla byt sama na retazi, isto jej v tom pomohlo ze hned na susednej mala kamarata. Po navrate domov sa uz z kotca nedostala, ci pre vzrast, alebo ci zabudla, ze to ide, neviem. Prve dni samozrejme vrieskala, ale vo stvrtok uz bola cely den pekne tichucko, nuz som sa tesila.
Po vikende ale zas zacala vyvreskovat, obcas tichucko kvili aj v noci ci nadranom. Zvuky su to sice domrzave, ale nie moc hlasne, cize zdalo by sa, ze to pojde, ALE
Najnovsie zacal chodit sused, ze im to plakanie vadi cez den pri praci a v noci pri spanku, a ze by sme to mali nejako zvukovo zaizolovat. Co samozrejme mozne nie je a samozrejme akekolvek chodenie za psom, ked vresti len prilieva vodu na jeho mlyn.
Cize otazka do plena - ake mate skusenosti s privykanim psa na kotec, ako ste to riesili so susedmi (mame na ulici aj hlasnejsie psy, lenze tie stekaju, nie placu), a tak dalej. Osvedcilo sa vam skor psa ignorovat? Alebo ak je chvilu ticho tak chvalit a tieto chvile predlzovat?
Dik moc za kazdy podnetny navrh.
|