View Single Post
Old 21-09-2006, 17:49   #9
Leśna
Junior Member

Leśna's Avatar

po pierwsze dziękuję za wszytskie odpowiedzi

Quote:
Ehhh... juz od dawna szykuje sie do opracowania wiekszego (ilustrowanego) komentarza do wzorca bazujacego na tekstach i wypowiedziach Rosika, Hartla i innych slaw tej rasy... Bo zawsze lepiej pokazac niz opisac...
ja bym była zachwycona

Quote:
Ale na fotkach linia Bola idzie na tyle troche zbyt do gory, a Maxa troche zbyt na dol. To tez ma wplyw na ogon (i w droga strone - trzymanie ogona ma wplyw na wyglad zadu)
no właśnie miałam takie wrażenie... i jak się patrzy na wilki w końcu, to grzbiet jest taki bardziej pośredni - nie maksymalnie prosty przecież

Quote:
Nie uważam że nie ma piękniejszych psów niż Max czy absolutnie odpowiadajacych wzorcowi rasy ale ocena psa na podstawie zdjęcia to tak jak ocena narzeczonej księcia w czasach Średniowiecza na podstawie nie zawsze wiernego portretu.
akurat uważam, że max jest bardzo ładny co do zdjęć - zgadzam się z Tobą, ale innej możliwości nie mam

pozdrawiam również

Quote:
kolo tej wartosci zaczyna byc widac krotkie lapy u CzW...
właśnie... wzorca na pamięć nie znam, ale patrząc na psa, porównuję go sobie do wilka, który przecież nie ma krótkich łap!

i jak mi coś nie pasuje, to zerkam do wzorca właśnie

Dzi¶ jestem Pani± ze Zgni³ego Lasu. Jutro bêdê py³em na drodze... mo¿e pewnego dnia wpadnê Wam do oczu...
Leśna jest offline   Reply With Quote