View Single Post
Old 14-10-2006, 10:30   #8
Pavel
Moderator

Pavel's Avatar

Send a message via Skype™ to Pavel
Default Re: Rudolf Desenský

Vážená anonymní (je někdy slušné se pod své příspěvky podepsat),
Rudu Desenského znám několik let ale přestože jsme docela kamarádi, nejsem jeho fanatickým příznivcem. To jen na úvod.

Quote:
Originally Posted by wolfprincess
Sledujete prosím, co se děje na Ovčárech?
Vřele doporučuji všem milovníkům plemene.
Protože jsem majitel ČsV, který bydlí asi nejblíže Ovčárům, jel jsem se tam dnes podívat. Nevím odkud berete informace Vy, ale já se raději přesvědčím na vlastní oči. Nic neobvyklého jsem tam nenašel. Dnes je tam setkání pejskařů, takže tam bylo okolo 20 lidí se svými psy, včetně jednoho čévéčka. Jinak ostatní čévéčka, která Ruda Desenský dnes má, jsou v naprostém pořádku, netrpí podvýživou, nemocemi nebo tím, žeby byly zavřeny v nějakých kotcích.

Quote:
Sledujte, jak pan Desenský odkopává psy jako Baddyho či Fredyho, protože má novou hračku...vlka Macka...opět se ukazují charaktery....
Nevím o tom, žeby "odkopával" nějaké psy. Po příchodu Rudy na Ovčáry jsem to byl právě já, kdo Rudu zkontaktoval s prvním čévéčkem v nouzi. Původní majitelka Fredyho mi tehdy telefonovala, že pokud do 24 hodin nezkusím zajistit náhradního majitele, Fredyho nechá utratit (napadl její dceru). Ruda nelenil a hned sedl do auta a jel ještě v noci do Českých Budějovic a Fredyho si vzal. Zachránil ho tak před utracením. Fredy u Rudy žil spokojeně několik let a před cca. měsícem se pro něj našel nový majitel. Obdobná byla situace s Badym. Bady byl pes, který žil v malém kotci a majitel ho krmil přes mříže, protože se bál k němu vůbec jít. Před utracením ho zachránilo pouze to, že si ho Ruda vzal. Osobně jsem se s Badym setkal den po jeho příjezdu na Ovčáry. Byl to extrémně cholerický pes, který útočil na vše a každého, kdo se objevil v jeho blízkosti. I on žil spokojeně několik let na Ovčárech a stal se z něj největší mazel, kterého tam Ruda měl (což může dosvědčit každý, kdo osobně Ovčáry navštívil). I on našel před týdnem nového majitele.
To, že Ruda zintenzivnil hledání nových majitelů pro psy (a důkazem toho je i značná medializace, kterou se mu v posledním půlroce dostalo), je dáno především tím, že Ovčáry v příštím roce opouští a tedy je vhodnější se stěhovat s co nejmenším počtem psů.

Quote:
musím Vám sem nakopírovat perličku, kterou napsal na vrub Joshe(budiž mu země lehká) a jeho paní chovatelky.
...
A zkuste se probudit a prokouknout, co je ten člověk zač.
Vážená, tohle je čirá demagogie. Verzi celého případu znám jak ze strany chovatelky, tak ze strany Rudy. Josh se stal bohužel obětí neuvěřitelné shody nešťastných náhod a rozhodnutí. Nemá cenu rozpitvávat dopodrobna celou historii, na které se podepsaly jistě obě strany ale konečné rozhodnutí o utracení Joshe bylo skutečně na chovatelce. Jak a proč k tomu došlo je už jiná věc ale toto je skutečnost.

Ruda Desenský jistě není ideální člověk ani Bůh. I on dělá mnoho chyb, jako každý jiný. Ani já nesouhlasím nebo se usmívám některým věcem, které dělá (viz. např. tachyony). Ale na druhou stranu znám i výsledky jeho práce a lidi, kterým pomohl a kteří jsou dnes spokojení, včetně několika čévéčkářů. A ruku na srdce, možná to bude znít drsně, pokud Ruda zachrání 20 psů před utracením a z toho jeden musí být přesto později utracen, je to pořád obrovská pozitivní práce s výsledkem 19:1 ve prospěch psů.

Milá "wolfprincess", Tvůj příspěvek zcela jednoznačně vyznívá jako pomluva a snaha plivnout na někoho, s kým zřejmě nemáš dobré vztahy. Pokud chceš v tomto pokračovat, vyber si jinou platformu než náš server. Lži a pomluvy tady nemají místo.

Pavel

PS : A ještě jednou - slušný člověk se pod svůj příspěvek podepíše !!!
Pavel jest offline   Reply With Quote