Ahoj leila,
suhlasim so Sasou, sucke musis zabezpecit kvalitne zradlo, ci uz krmis masom alebo granulami, aspon do prveho roku zivota by mala byt vyvazena strava (jasne , ze aj potom).
Vela vsak zavazia aj geny, po akych rodicoch je.
Porovnavam:
Moja prva suka bola chovana este v 89 roku klasickym komunistickym zradielkom- co bolo to spolkla, pridavali sa vitaminy ak nejake boli a zhanalo sa maso, ak nebolo, bolo dobre vsetko od cestovin cez ryzu a podobne. Suka rastla do 8 mesiacov a potom po centimetroch , az mala 63cm. Akosi sa nik na tym nezamyslal. Jej dcera po kvalitnych rodicoch bola uz mensieho vzrastu a to som ju krmila skutocne tym najlepsim, chodili sme kupovat maso do specialneho obchodu vo Svajci, divina, hovadzina a podobne, dosiahla 60cm...
Moja teraz 10 rocna suka, vychovana na granulach, mase a samozrejme spagetach, ktore miluje.... a podobne, mala v 1,5 roku 63 (mozno ma aj o 1 cm naviac, zalezi ako sa postavi)
No a moja mala suka, ktoru mam teraz hlavne koli krvi, bude mensia aj keby som do nej ladovala vsetko na svete.
A preto to aj trosku porovnavam.
Kamaratova sucka vsak od cca 8. mesiaca sa vyhupla, vyrastla este o 3 cm. Je to skutocne idividualne.
....ak sucku nebudes zanedbavat, co urcite nerobis, lebo sa zaujimas o jej vyvin v jej najdolezitejsom roku zivota, ladujes do nej to, co dostat ma, ak neprehanas prisun vitaminov (niekedy nadmerny prisun moze urobit horsie ), dosiahne presne taku vysku, aku ma mat.
Prajem vsetko dobre!..
Liv
|