Thread: Štěně ČSV
View Single Post
Old 19-11-2006, 12:16   #2
Pavel
Moderator

Pavel's Avatar

Send a message via Skype™ to Pavel
Default Re: Štěně ČSV

Ahoj,

Quote:
Originally Posted by HidalgoAlhaja
Ráda bych věděla, kdo z vás má zkušenost chození štěňat do schodů. Mohu si to dovolit hned, nebo ho mám ze začátku nosit, nebo chvilku poponést a potom ať se taky trochu snaží?
Myslím, že tahle otázka je mnohdy velice extrémně chápána. Samozřejmě, že by štěně ve věku 2 měsíců nemělo denně běhat 10x po schodech do 7. patra. Pokud 4 měsíční štěně 2x za den vyběhne 20 schodů, když jde ven na procházku, nic se mu nemůže stát. Pokud má genticky dáno, že bude mít problémy s klouby, pak je bude mít i když bude nošeno doschodů až do 3 let . A pokud DKK mít nebude, tajk jí nevyvolá ani 20 schodů denně. Z vlastní zkušenosti vím, že tomu tak je. Mám u vchodu do domu 6 schodů, které psi běhají během dne nepočítaně. Do ložnice, kde s námi spí, máme 15 schodů, které vyběhnou 1x za den nahoru a dolů. Už od štěněte. S DKK problémy nemají.

Quote:
Protože jsem si přečetla dost článků o DKK, tak bych svým nevhodným přístupem a chováním nechtěla nijak víc a výrazně přispět k případnému zhoršení.
Myslím, že v chovu ČsV jsou podstatnější problémy než je DKK. DKK je hodně velký strašák a myslím, že spíše přeceňovaný.

Quote:
A s tím souvisí, jak ho správně a čím krmit? Je vyloženě nějaký typ granulí víc vyhovující než jiný? Jaký?
Žádné granule nemohou nahradit přirozenou stavu. Proto nejlepší je syrové maso, vnitřnosti a eventuálně doplnit vitamíny. Syrová zelenina, ovoce a další složky, které jsou přirozenou stavou psovitých šelem.

Quote:
Přesto si uvědomuji, že zkazit psa je strašně lehké, ale vycvičit ho a utvořit osobnost je náročné.
Tohle je, podle mého, skutečně největší problém. DKK je proti tomu zcela nicotná. K čemu je pes s perfektními klouby, který je zcela zkažený, neovladatelný, bázlivý apod.
Pavel jest offline   Reply With Quote