Quote:
ylko że afery robią się tylko, jeśli chodzi o psy czy konie - o tym, że królik też się męczy w ciasnej klatce, raczej się nie wspomina... takie czasy, takie społeczeństwo - psy i konie są prawie jak ludzie, a króliki to tylko bezmyślne gryzonie... myszy, koty i króliki też mają rasy - a można je kupować w zwykłych sklepach
|
Skoro nie podoba Ci się sprzedaż królików i chomików, to dlaczego właśnie psy? Uważam że nie należy robić kroku wstecz,a wprowadzanie psów i kotów do sklepów zoologicznych jest właśnie takim krokiem wstecz w ucywilizowaniu sprzedaży zwierząt.
Quote:
Wczoraj w kolejce u weta niechcący podsłuchałam rozmowę kilku pań w różnym wieku - odsądzały od czci i wiary WSZYSTKIE hodowle rasowych psów. Twierdziły, że absolutnie WSZYSTKIM hodowcom psów rodowodowych chodzi TYLKO o forsę i w gruncie rzeczy krzywdzą biedne pieski.
|
I tu znowu kłania się wiedza i tylko to. Przeciętny Polak za hodowle uważa wszystkich co rozmnażają psy, potem wysyłają ogłoszenie "pies rasowy" albo "pies po rodowodowych rodzicach " i nie dziwię się ludziom. Ja jak kupowałam Sabę (mojego doga niemieckiego ) nie miałam zielonego pojęcia o tym jak powinna wyglądać hodowla. Facet wcisnoł mi taki kit, żę teraz sama sobie się dziwię że w to uwierzyłam! Gadane miał naprawde dobre, wynikiem tego jest zakup psa, bez papierów, bez szczepień nawet nie odrobaczonego. I właśnie takich ludzi okresla się mianem hodowcy, i przez takich opinia jest jaka jest.
Ale w sprawie z marketami nie chodzi o to czy pies jest rasowy czy nie, tylko o samą ideę sprzedaży psów w sklepie.
ps. odpowiednie służby zostały poinformowane, zobaczymy co z tego wyniknie.