View Single Post
Old 23-11-2006, 01:23   #22
z Peronówki
VIP Member

z Peronówki's Avatar

Send a message via MSN to z Peronówki Send a message via Skype™ to z Peronówki

Quote:
Originally Posted by rocco
ocividne nevis, co je pribuzenska plemenitba....to s tvymi % v tomto pripade vubec nesouvisi.
Wiem, wiem... powinnam swiatlym sladem pocytowac fragmenty madrych ksiazek.... Ew pokopiowac ich czesci i wcisnac jako wlasne...

Quote:
Jiste Karel udelal to same, ale taky si to pekne vyskemral....
??? Nie zartuj. Z tego co wiem to mial blogoslawienstwo szych z komisji hodowlanej i nie bylo to przypadkowe krycie... Widze, ze genetyka nie kazdego dotyczy tak samo... Zreszta nie chodzi o Karla, ale o inne takie mioty... wiec nie o "wypadek przy pracy", ale o trafiajaca sie praktyke...

Quote:
Jen poznamka - ja proti tomu vrhu nemam nic, jen ten zpusob.... vsem by se melo merit stejnym metrem - a vse nebylo tak, jak to prezentujes....
? Jak sie wyspisz to napisz... chetnie dowiem sie czegos nowego....

Quote:
Originally Posted by Monika
V pojmech a dojmech kolem příbuzenské máš chaoz a genetika není matematika, ale to by jsi už taky mohla vědět.
Ale wpadlam... zapomialam, ze mam do czynienia z JEDYNYMI i WYBRANYMI i wielce SWIATLYMI osobami, ktorych slowo jest jak marmur... Wobec ktorych nie mozna watpic, czy negowac ich slow... Bo sa NIEOMYLNE i WSZECHWIEDZACE. Powinnam raczej zaprezentowac pare metnych regulek, pogadac, powiedziec "Pan Hartl tez tak mysli" i zadowolona z siebie zakonczyc rozmowe... Wtedy byloby OK...

Nie Moniko, genetyka to nie matematyka, ale jestem szalenie ciekawa jak udowodnisz, ze genetyka z matematyka nic wspolnego nie ma...

Quote:
Jestli je pes na svodu P1 a nebo P3 nikoho nezajímá, kromě tebe
Wybacz, ale albo nie wiesz o czym jest mowa, albo nie doczytujesz postow do konca (ew. niezbyt dokladnie). Skoro pytanie bylo czy Eligo jest P1 czy P3 to odpowiedz powinna brzmiec P1 albo P3. To tez nie matematyka. To logika. "ale to by jsi už taky mohla vědět"...

Quote:
Zajímá nás však např Oc...atd atd..konkrétní odchylky od standardu, nedostatky či vady....nikoliv výsledná známka. Ta má pro chovnou hodnotu jedince význam asi tak jako "výborná "z jakékoliv výstavy.
Oj, nie motaj... Skoro pytanie (BARDZO proste) brzmi: "co za P ma Eligo?" to odpowiedz tez jest prosta.. i poematy w tym KONKRETNYM miejscu o powodach, znaczeniu w hodowli, wadach, odchylkach i ew. plamach na sloncu sa tu nie na miejscu, bo z tematem nie maja NIC wspolnego. Tzn na zdrowy rozsadek...

Quote:
Pro ty kdo nečetli diskusi kolem Eliga:
To jest jedna strona. Ja znam zdanie sedziny, ktora bonitacje przeprowadzala i to co JEST faktem. Z pania Matusincova jeszcze rozmawiamy, ale prawda jest taka, ze po raz kolejny mamy "NIKT NIC NIE WIE" Wybacz, ale z czyms takim jak przypadek z Roudnicy jeszcze sie w zadnym kraju przeprowadzajacym oficjalne bonitacje nie spotkalam.. I mam nadzieje, ze i tam razem sie to wyjasni...

'Z PERONÓWKI'
FACEBOOK GROUP
z Peronówki jest offline   Reply With Quote