View Single Post
Old 04-12-2006, 01:07   #8
z Peronówki
VIP Member

z Peronówki's Avatar

Send a message via MSN to z Peronówki Send a message via Skype™ to z Peronówki

Quote:
Originally Posted by rocco
Margo, spatne jste smirovali
Rocco, pisz po ludzku. Co? Kto? JA i Przemek? Kim sa "Wy" o ktorych piszesz? Wy - rasa ludzka? Wy - czyli po bolszewickiemu "kazdy kto nie jest z nami"?

Quote:
A mas pro to nejake dukazy ? Jsi si tim naprosto jista ?
Wiesz co - mowisz, ze studiowalas genetyke, a rozmawia sie z Toba jak z osoba, ktora zna co najwyzej podstawy. Ja juz poematy pisalam, na dalsze nie mam czasu. Teraz Twoja kolej - jak chcesz nam UDOWODNIC (wiec Twoje prywatne zdanie na temat genetyki wilkow nie ma tu ZADNEGO znaczenia), ze Canis lupus occidentalis jest GENETYCZNIE dokladnie taki sam jak Canis lupus lupus...? I nie pisz mi w stylu, ze "to wilk i to wilk"...

Quote:
ALE TED VAZNE : BYLA TO PREDEVSIM PRACE A PŘÁNÍ PANA HARTLA ZAPSANI MUTAR, takze co tu vlastne resite ?
Oj, w klamstwach doszlas juz do perfekcji... Ale kolejno:
- To pan HARTL dal Lupine i Armina panu HRACHOWI?
NIE!
- To pan Hartl namowil pana Hracha na krycie Lupiny Arminem?
NIE!
- Czy pan Hartl planowal Mutary?
NIE!
- Czy to pan Hartl zainteresowal sie tymi krzyzowkami?
NIE!
(tu wytlumaczenie dla osob, ktore w temat sie wciagaja - krzyzowka o ktorej mowa byla calkiem nieprzemyslana i nieplanowana. Nic dziwnego, ze osobniki te nosza nazwe MUTARA - to nazwa hodowli hodujacej syberyjskie lajki i sznaucery, ktora z CzW nie ma NIC wspolnego, ale nazwe hodowli psy dostaly taka, bo wlasnie hodowczyni tych lajek wpadla na pomysl i przyszla do pana Harta (czy raczej wczesniej do Moniki) z informacja, ze sa "na rynku" takie mieszance).
- Czy pan Hartl choc raz OFICJALNIE powiedzial, ze chce uzyc je w hodowli?
NIE! Zawsze mowil, ze to tylko eksperyment.

Quote:
CSV nemaji uzavrenou plemennou knihu a nikdy mit nebudou. A pan Hartl ma nejvetsi zasluhu na "vasich" vlcacich....
Po raz kolejny zaslaniasz sie panem Hartlem jak zawsze, gdy brak Tobie argumentow... Moze tak wreszcie warto samemu cos jasno powiedziec, stanac SAMEMU za tym co sie robi, a nie zawsze zaczynac slowami "Pan Hartl powiedzial...."

Co do otwartej ksiegi wstepnej to jest to jak najbardziej sensowne, aby byla otwarta. W tym nie ma nic zlego. Ale nie chcieliscie zapisywac do niego psow po RODOWODOWYCH rodzicach. Nie chcieliscie zapisywac "odnalezionych" CzW (Wasza wola). ALE bez problemu zapisalicie krzyzowki, ktore z nasza rasa nie maja KOMPLETNIE NIC wspolnego (bez wzgledu jak probujesz obracac kota ogonem).

Quote:
NEMA SMYSL TU DISKUTOVAT, KDYZ JE LIDEM S ODLISNYM NAZOREM ZAMEZEN PRISTUP - ANO JE TO SOUKROMY SERVER
Tak, to jest PRYWATNY serwer. Dziwne, ze teraz to widzisz. Ba, dziwne, ze wiesz o tym TY, a pan V., ktory mianuje sie podobno dobrym informatykiem (czyli powinien znac choc PODSTAWY internetu) podal nasza firme do sadu twierdzac, ze FIRMOWO prowadzimy Wolfdoga...(a po oddalonym pozewie nie uslyszelismy od niego ani beeee, ani meee, ani kukuryku. O slowie "Przepraszam za pomowienia, oczernianie i bezpodstawne zarzuty" juz nawet nie wspomne).
A moze jest tak, ze piszecie jak wiatr Wam zawieje i co Wam bardziej pasuje...? Bo na to wyglada.

A co do wolnosci slowa to gdyby byla tu cenzura to juz przez laty zostalby zablokowany tutaj dostep Tobie, Monice i kilku innym osobom. A tak? Mozecie pisac co Wam tylko tylko chcecie (jak widac) - pelna wolnosc i jedyne do czego trzeba sie stosowac to nazwyczajniejsza internetowa NETYKIETA. A to wlasnie pan Romano zlamal...

Quote:
a ty jsi byla u kryti DataxGejsa nebo u vypisovani kryciho listu pro Hladika nebo u udalosti
Evo, to krycie bylo dyskutowane na ostatnim obozie w Lazne Belohrad, na ktorym byliscie... Nie, nie bylam przy wypisywaniu karty. Ale tez nie bylo zadnych ostrych sprzeciwow. Pelne poparcie... Zreszta pierwsze krycie nie wyszlo, szczeniaki urodzily sie dopiero za drugim. Prawda? Dwa razy "przypadek"? Dwa razy Karel nie posluchal sprzeciwow? A moze nie sluchal, bo NIKT NIC przeciwko temu kryciu nie mial?

Quote:
(ja byla u dvou techto "kauz" osobne pritomna a videla bych to jinak...)
Biorac pod uwage, za jak kazdy mogl sie przekonac na spotkaniu klubu w Roudnicy Twoja wersja rozni sie od tej ktora przedstawial hodowczyni (a podobno obie bylyscie przy tym kryciu) to moge podsumowac to tylko tak: MATRIX HAS YOU...

Quote:
Originally Posted by igienator
A jednak nikt nie poprawia nam eksterieru wilczaków yorkami
Igi, ja Ciebie ladnie prosze. Nie pograszaj sprawy i nie podsuwaj im pomyslow...! O ile Mutary moze jeszcze jakos bym przezyla to polepszanie wlosa wilczaka slicznymi Yorkami juz raczej nie...

Quote:
Originally Posted by Jenik
Ono totiž ustřihnout někoho zrovinka v době, kdy se začne tady něco rozebírat co má hlavu a patu trošku zavání něčím, čemu se říká strach z polemiky....
Nie, polemika ZAWSZE jest mile widziana, tym bardziej tak jak pisales - swoja niewiedza Romano bardziej mi pomagal niz szkodzil... Ale nie dowiedzielismy sie od niego w rzeczywistosci nic oprocz kilku oklepanych sloganow, ktorymi nas juz nie raz raczono na czeskim forum. A jednak lepiej sluchac takich teskstow z pierwszej reki niz odgrzewanych (i przekrecanych) przez p. Romano. Wiec pod tym wzgledem dyskusja nie cierpi.

Co do zablokowania konta 'Romano' to bylo ono wynikiem lamania netykiety - jesli ktos nie jest w stanie zachowac pewnego (chocby MINIMALNEGO) poziomu to nie ma tu dla niego miejsca (ale o tym pisal juz Pavel).

Quote:
Chápu Margo, že jsi naštvaná, faktem je, že Romano mohl vybrat jiný tón, a chápu, že Tě urazil
Mylisz sie. Nie chodzilo o mnie, bo znam zasade:
"Mądra kobieta ma miliony naturalnych wrogów: wszystkich głupich mężczyzn."
Konto 'Romano' byloby zablokowane takze wtedy, gdy w ten sam sposob (z uzyciem takiego samego slownictwa) zaatakowal kogokolwiek.
Nie przeszkadaja mi ostre dyskusje - polskie forum plonelo nie raz, ale prawde mowiac ani razu nie trafil sie tu taki brak KLASY jak w wykonaniu pana R.

Quote:
Vím, že to je váš server soukromě placený, ale věř, že ani navážky do své chovatelky, byť máš proti ní hodně výhrad a jak tady vidím ji nenávidíš, Ti popularitu nepřidají. Jen tímto jsem chtěl říci, že prohlašovat o své chovatelce něco špatného je neetické, protože máš od ní feny (opravdu krásné mimochodem), a tím, že schazuješ jí jako chovatelku, schazuješ vlastně sebe sama a svá zvířata. A to si myslím, že je škoda.
To bledne rozumowanie. Widze, ze ktos juz przekazal Tobie informacje, ale jak zwykle zaklamane i nieprawdziwe. Zapytales jak to sie stalo? Monika mowila Tobie od czego sie zaczela niezgoda? Powiedziala Tobie o swoich dzialaniach? Osobiscie potrafila wywolac w Czechach 3. Wojne Swiatowa tylko dlatego, ze Pavel, majac od niej Hokiego powiedzial, ze nie wszystkie psy z Molu Es sa idealne i doskonale. Ja "zawdzieczam" jej o wiele wiecej, ale nigdy nie atakowalam jej tylko dlatego, ze "nie podobaja sie jej moje pieski", bo mnie to nie obchodzi.
Wszystko zaczelo sie od Mutar - od tego, ze sie na nie nie zgadzalismy. A caly problem w tym, ze Monika dzieli ludzkosc tylko na dwie klasy: narzedzia i wrogow....

Mam 3 CSV z Czech. Pierwszy pies, o ktorego wszystko sie zaczelo nie mial NIC wspolnego z Monika i hodowla z Molu Es. Prawde mowiac z Monika mam i mialam niewiele wspolnego (oprocz obu suk). Nie ona byla moim kontaktem, nie ona wciagala mnie w wilczaki, nie ona wozila na spotkania i wystawy. To nie dzieki psom od niej zdecydowalam sie, ze to TA rasa. Pierwszy pies pochodzi z hodowli Eden severu. To dzieki Boltonowi przekonalam sie do wilczakow, to JEGO charakter zachecil mnie do nabycia drugiego CzW. Z hodowczynia Boltona mam dobry kontakt (widzielismy sie przedwczoraj), bardzo ja sobie cenie i zawsze moglam dotad liczyc na jej pomoc. A prawda jest taka, ze to nie Monika jest moja "konkurencja", ale wlasnie psy od Lucki. Wiec, gdyby Twoja logika miala sie sprawdzic to wlasnie Lucke powinnam nienawidziec... Dlaczego tak nie jest? Moze dlatego, ze obie potrafimy MIEC inne zdanie, ale i szanowac, ze ktos moze hodowac inaczej, miec inne podejscie...? Ze uznajemy, ze inna osoba nie ma OBOWIAZKU sie z nami zgadzac i myslec tego samego?

Quote:
Originally Posted by FreeYourMind
Nie zgadzam sie abys pisal tu i obrazal jakakolwiek kobiete! Jesli tak robisz w zyciu i jesli Twoje kolezanki maja to w nosie- Wasza sprawa, ale z kazdym Polakiem bedziesz mial wojne, jak bedziesz tak sie wyrazal o kobiecie. Czy to jest jasne?
Spokojnie.... Prawda jest taka, ze o tym co wypisuje sie na forum Rocco dowiedzialam sie wlasnie od wlascicieli CzW z Czech, gdy bylam na wystawie w Pradze. Tam tez taki poziom wypowiedzi nie jest uznawany za normalny i rzuca sie negatywnie w oko (zamieniajac strone na ktorej sie znajduja w rynsztok) tak samo jak u nas...

'Z PERONÓWKI'
FACEBOOK GROUP
z Peronówki jest offline   Reply With Quote