View Single Post
Old 27-12-2006, 14:13   #58
rocco
REJPAL

rocco's Avatar

Můj milovaný Vševěde Pavlíku.
Vzhledem k blížícímu se závěru roku mohu porušit jednu ze svých nepsaných zásad - tu, že když na konci příspěvku uvedu HOWGH, znamená to, že už nemíním tímto ztrácet čas. Ovšem přesvědčil si mne svými urážkami a svou omezeností, že v tomto případě uděluji statusu HOWGH výjimku.
Nehodlám všechny Tvé perly číst znovu a vyvracet ti je slovo od slova - stejně to nepochopíš. Tvůj zásadní problém je ten, že vytrhuješ slova z kontextu a vydáváš je za svatosvatou pravdu - a tomu se říká demagogie.
Takže od začátku. Rozesmál mne (a nejen mne) tvůj "zasvěcený" popis výroby granulí. A to byl důvod mé reakce. Dle tebou popsaným způsobem vyrobené granule bych docela ráda viděla . Proto jsem ti, tuším, doporučovala ověřit si tvé "znalosti". To, že se to obrátilo k popelovinám, není až tak úplně moje vina, ale vina Tvého absolutního sucharství. A dalším důvodem této popelové diskuse je tvá absolutní neznalost základních krmivářských pojmů, zákonů a norem. Víš, v dnešní době na internetu umí hledat už i šestileté děti, jak je vidět, ty to zvládáš také. Ovšem kamenem úrazu je najít relevantní a správné informace a PŘEDEVŠÍM (což je tvůj zásadní problém a asi, abych použila tvoje slova, problém i tvých přátel s trochu jednodušším myšlením, kteří ti na tvé "odborné" znalosti skáčí ), je správně POCHOPIT.
Jak je vidět, normálně uvažující lidi opravdu neoblbneš svými zmatenými internetovými odkazy na zákony či vyhlášky. Jana to celé vystihla v pár větách a nepotřebovala elaborát.
Mohla bych ti tu vypsat minimálně deset odkazů na zákon o krmivech a doplňující vyhlášky MZE, předpisy EU atd. , ale je to naprosto zbytečné, když nechápeš o čem je tam řeč. Doporučovala bych ti použít spíše základní učebnice např. střeních zemědělských škol, kde by jsi jistě našel definice o složení krmiv a stanovování složení. Nevím, kolik času si strávil v laborce při rozborech krmiv ty, ale evidentně ani minutu. Pak by jsi totiž věděl, ( a nemusel vypisovat nesmyslné definice popela z netu) jak se stanovují popeloviny (chceš-li popel, je to úplně jedno, které slovo použiješ a výrobci tím nic nemaskují, jak jsi se snažil dramaticky naznačit).
Ano, některé věci jsou prostě elementární znalosti lidí, kteří mají minimálně střední zemědělku či potravinářskou. Víš, ono totiž ten tvůj záhadný popel je totiž v každém rohlíku na krámě. A opravdu si myslíš, že ho tam pekaři sypou jako přísadu ?
Takže proč ti výrobci ten popel tam píší ? Snadná odpověď, protože je to povinnost daná zákonem. Tento zákon rozděluje krmiva do několika druhů a u každého je přesně stanoveno co MUSÍ být na etiketě uvedeno. U kompletních krmiv je to povinně obsah dusíkatých látek, tuku, vlákniny a právě toho tvého záhadného popela. Každý tento "druh látek" má přesně dané postupy stanovování. A tvé oblíbené popeloviny ? Definice je nějak tak, že je to zbytek po spálení v muflové peci při teplotě 550 stupňů Celsia po dobu 180 minut (věř mi, že toto jsem opravdu nikde hledat nemusela, neb kdo jednou dělal, nezapomene ) . Takže, přeloženo do češtiny, jde o minerální látky obsažené v krmivu. A jak snad víš, do krmiv se minerální látky přidávají. A třeba takový obyčejný Roboran je ad absurdum vlastně popel.
Jana má naprostou pravdu, že deklarované jakostní znaky ≠ složení, ale vysvětlovat ti toto už opravdu nehodlám.
Ke školnému - já nikdy nic neplatila a pokud vím, tak školné se v ČR neplatí ( nebo ve stylu - podle sebe soudím tebe si myslel úplatky ?, fuj ). Mimochodem, diplomovou práci jsem dělala na katedře výživy, z výživy mám státnici a asi rok a půl jsem byla ve VÚŽV na oddělení výživy. Takže nechávám na každém "normálním" komu asi tak bude věřit ty "odborné" znalosti.

Doufám, že už se dáš konečně na politiku, máš veliký talent. Psát elaboráty o věcech, o kterých nevím ani zbla, slovíčkařit a urážet oponenty. Víš, ale on nejlepší vtip, je ten krátký.

Wolfdogem se opravdu bavím a doporučovala bych všem wolfdogům, aby na internetové diskuse koukali se značným nadhledem a na wolfdogu to platí tisícinásobně .

Pá pá Pavlíku a až přejdeš od základních učebnic ke Krmivářství a Animal Feeding and Nutrition, tak se s tebou možná o výživě pobavím. Ale jsem si 100 % jistá, že toho se nedožiji.
rocco jest offline   Reply With Quote