View Single Post
Old 04-01-2007, 10:18   #24
saschia
Member

saschia's Avatar

Send a message via Skype™ to saschia

Leila,

na Slovensku zatial chovatelsky poriadok vyzaduje tetovanie. Ja som si dala sucindu aj zacipovat, ale to ma cas, ja som ju davala az pred prvou vystavou, aj to preto ze sme isli pre papier na vystavu tak som to vzala jednym vrzom. Pet passport som uz mala, na ten staci citatelne tetovanie a to u stenata je.

Osobne by som cipovanie odporucila, predsa len tetovanie prerastie srstou a rzmaze sa.

Co sa cien tyka, zavisia od veterinara, ake si uctuje poplatky. Ja som za cipovanie platila okolo 750 korun (na jesen 2006), ale veterinar vo vedlajsej ambulancii mi vravel ze on berie okolo 1000 korun (brala som od neho passport lebo moj vet bol na dovolenke a ja som sa nahle rozhodla ist do Ciech).

Inak Frei brala cip v pohode, riadne som ju musela drzat samozrejme, ale zniesla to dobre a ani na veterinara sa neurazila. Mozno je lepsie cipovat uz velke zviera, ked to uz nie je taky velky zasah v pomere k velkosti tela ;o) Na druhej strane ale v Nemecku cipuju pokusne mysi vo velkom, hoci netusim v akom veku. No a samozrejme tetovanie tiez nie je med lizat, povedala by som ze radsej jedna hrubsia ihla ako tolko vela tensich ale bohvie ako zatupenych.
saschia jest offline   Reply With Quote