ahojte vsetci.
toto tema ma velmi zaujalo a musim nan zareagovat. vsetko dolezite tu uz bolo povedane, len chcem prispiet nazorom studentky na vysokej so zaujmom o CSV.
navstivila som vystavy, chovatelov az pokym som sa rozhodla pre tu ktoru chovnu stanicu. zistila som si vsetko o spojeni, ktore sa planuje, o rodicoch a cena pre mna nie je dolezita. (viem len tu orientacnu ktora sa uvadza). svojho vybraneho chovatela pravidelne otravujem telefonatmi a mailmi

, navstivila som ho, stretla sa matkou, stale sa pytam a (ma tu iste poznate podla toho, ze sa strasne vela otravujem

). o CSV sa zaujimam vyse rok a pol, studujem knizky, internetove stranky, pytam sa chovatelov a cena stanata je pre mna druhorada. ano, neovplyvam peniazmi, ale zacala som intenzivne brigadne pracovat aby som na tu jednorazovku mala a potom tie mesacne naklady uz zvladam.
co tym chcem povedat? myslim, ze je od chovatelov spravne, ze zaujemcu "vyspovedaju" ale zase sa priklanam aj k nazoru, ze pre niekoho moze byt ta cena naozaj dolezita - kolko si ma naraz pripravit... (ja osobne sa orientujem orientacnou sumou ktoru tu vsetci dobre pozname) ale urcite sa na nu nepytam skor ako na rodicov steniat, nejake charakteristicke vlastnosti spojenia, ci ide skor o psov na vystavy - teda maju pekny exterier, alebo skor su to pracanti...
to je asi tak vsetko. chovatelom prajem dobru ruku pri vybere zaujemcov o ich steniatka a skromne aj sebe, aby som si vybrala dobru kamosku-kamarata na niekolko rokov.