Thread: bouda
View Single Post
Old 06-02-2007, 22:18   #10
Pavel
Moderator

Pavel's Avatar

Send a message via Skype™ to Pavel

Jen bych chtěl upozornit na jedno nebezpečí. Kari sítě jsou tím nejméně vhodným materiálem na kotec (i když asi nejlevnějším). Psi (nikoliv všichni ale nikdy nevíš, co ze štěněte vyroste) mají tendenci pletivo nebo kari sítě okusovat. Pokud jsou oka tak velká, že pes je schopen prostrčit jimi čumák a okusuje je, pak hrozí velké nebezpečí zlomení špičáků. Viděl jsem již několik ČsV se špičáky, na kterých byla vybroušená drážka od okusování kari sítě kotce. Nakonec se takto ztenčený zub zlomí. Doporučuji kotec s mříží ze svislých trubek, nejlépe zinkovaných aby nerezly. Já takové kotce mám už skoro 10 let a nemám s nimi žádný problém. Ani ti nejvetší okusovači, kteří v nich byli zavřeni (třeba když přišli k nám na návštěvu jejich majitelé) je nekousali. Jednou to zkusili a když zjistili, jak je svislá trubka v tlamě nepříjemná, nechali toho. Kotce mám od firmy MORAMA , která je i byla ochotna svého času odvézt a namontovat majitelce mého štěněte v Berlíně. Kotce to nejsou nejlevnější ale jsou kvalitní a psovi v nich nehrozí žádné nebezpečí zranění. Řešením pro psa je jistě i levný kotec sestavený z odpadu z kovošrotu ale je třeba se rozmyslet, zda nám jde o co nejlevnější kotec nebo o zdraví psa.
Pavel jest offline   Reply With Quote