View Single Post
Old 13-02-2007, 10:42   #80
Mirkawolf
Member

Mirkawolf's Avatar

Send a message via ICQ to Mirkawolf Send a message via Skype™ to Mirkawolf

Quote:
Originally Posted by Hanka
Ale dospělého psa- samce na akcích na volno mezi ostatními psy neuvidíš. Fenky ano, ty jsou bez problémů.
Hanko souhlasim s tebou ve všem, až na ty fenky Já bych si teda Ciru na volno mezi psy vypustit neriskla. To by nedopadlo dobře. Viděla jsem to když jsme jednou navštívili Rudu, sice prvních dvacet minut se chovala slušně, ale jen do té doby, než si zjistila postavení psů ve smečce a pak už šla neomylně po nejslabších čubách.. Ruda jí to tenkrát zatrh, ale "poučení" jí nevydrželo na pár dní, jak si Ruda myslel, už ten den večer vystartovala na nějakého vořecha
Alina bych řekla že je lepší, ale ty "dobíječské" sklony má taky. S normálními psy a fenami vyjde v pohodě, ale jak se objeví pes starý, plachý nebo nemocný, tak by ho šla dorazit.

Helča mě potěšila zprávou, že teda je to normální, samozřejmě výcvikem ovlivnitelné. Nicméně, někdy (opravdu jen někdy) závidím majitelům "normálních" psů tu pohodu při venčení. Ségra venčí svého berňáka a čte si při tom knížku. No kdo z nás tohle může říct? Já když venčím, tak moje hlava připomíná maják a neustále sleduju okolí, ještě jeden pár očí by nebyl na závadu, že.

Tak na to se Kitty taky připrav.