Quote:
Originally Posted by rocco
To, že se nenechá pohladit by mi tedy nevadilo. Proč by si měl cizí člověk hladit mého psa ?
|
Moja predosla suka bola podobna. Ovsem parkrat sa mi stalo ze sa mi ju niekto pokusil pohladit bez predosleho upozornenia, bez opytania a zozadu. Ked niekoho pes chmatne je neskoro vysvetlovat, ze to bol nespravny pristup cloveka, ze ten pes mal plne pravo sa branit... Na to malokto pocuva, vzdy je na vine pes... A nepotrebujeme predsa robit zle meno CVckam.
To ze pes vyrazi na kazdeho, kto sa rychlejsie priblizi k jeho panovi, je takzvana "overprotectivness" a zle sa s tym existuje. Normalny clovek nepotrebuje okolo seba neustale bodyguarda. Nevravim ze poslusnost nie je potrebna, ale potrebne je aj uvolnenie, sledovanie reakcii majitela a spravanie sa podla toho. CVcka su velmi inteligentne, velmi dobre vedia konat intuitivne, ale ked je intuicia narusena, mozu narobit dost sarapatu. Ako v tom vtipe ze chlapik si vytriasal kamienok z topanky a iny myslel ze ho trasie prud a zlomil mu pri zachranovani ruku...
Quote:
Originally Posted by rocco
]Mě se naopak osvědčilo, aby lidi přistoupili ke psu naprosto suverénně a bez nějakých kudrlinek ho pohladili po hřbetě
|
Nikde nehovorim o nesuverenite. Ale ked sa suverenne priblizis k psovi ktory ti nedoveruje a ktory ma pocit ze on musi chranit svoju svorku, bude z toho asi mela. Pes musi citit z pana, ze on vie aka je situacia a ma ju pod kontrolou. A u CVciek to znamena, ze pan naozaj musi vediet aka je situacia a mat ju pod kontrolou.