View Single Post
Old 28-02-2007, 19:14   #5
Gaga
VIP Member

Gaga's Avatar

Send Message via Gadu Gadu to Gaga

Quote:
Originally Posted by Minia
Witam
Na wstepie dziekuje za odpowiedzi. przepraszam za pomylke dotyczaca przekrecenia nazwy rasy, to sie wiecej nie powtorzy:-)
Alez to nie chodzi o powtorzenie Prawie kazdy stykajac sie po raz pierwszy z rasa nie do konca zapamietuje jej nazwe. To dosc charakterystyczne.

Quote:
Zdaje sobie sprawe ze to nie latwa w wychowaniu rasa, codziennie czytam rozne artykuly zeby zapoznac sie z CzW.
Pozwol, ze zaprzecze: NIE zdajesz sobie sprawy
Nie ma szansy aby zdawac sobie sprawe z czegos, o czym sie jedynie czytalo
Nie znaczy to oczywiscie, ze wilczak jest diablem wcielonym, ale slusznie zauwazylas, ze ani to pudelek ani spanielekZeby liznac temat naprawde warto sobie wilczaki poogladac na zywo, w roznych sytuacjach, popatrezc na reakcje i posiedziec nieco w temacie..
Nie jest to warunke niezbedny, ale niezwykle przydatny.

Quote:
Z reszta w zwiazku z tym nie biore szczeniaka teraz odrazu tylko chce w pelni rozwaznie przeanalizowac czy ta rasa bedzie dla mnie odpowiednia , albo inaczej czy bede dobrym wlascicielam dla mojego "wilczka".
Juz lepiej Jak przeczytalam apel o info gdzie kto bedzie na wystawie i bedzie sprzedawal szczeniaki to wlos mi sie na glowie zjezyl

Sprostuje jeszcze jedna rzecz: wybrykow wilczakow nie da sie tak latwo zdiagnozowac, jak to probowals uczynic " za malo ruchu".. gdyby bylo to takie proste- w ogole nie byloby tematu. Wilczkaa raczej nie bierze ktos NIE NASTAWIONY na aktywnie spedzana duza ilosc czasu

Hodowca psów to nie funkcja, to nie zawód i nie nazwa hobby - to tytuł i godność. Trzeba na nią zasłużyć i dobrze piastować.
チェイタン。
Gaga jest offline   Reply With Quote