View Single Post
Old 10-03-2007, 10:56   #3
Minia
Junior Member

Minia's Avatar

Mam ten sam problem:-) starsznie chce wilczaka ale mam obawy czy dam sobie rade..
Bardzo chcialabym spotkac sie z posiadaczem CzW ale z tego co sie orietuje to w mojej okolicy ciezko jest z tymi psiakami wiec szykuje mi sie dluzsza wyprawa.
Moje najwieksze obawy co do zycia z wilczakiem to to, ze one wiecej sa nieposluszne niz posluszne.. nie wiem czy to prawda caly czas staram sie tego dowiedziec.
Nie obawiam sie tego ze nie uda mi sie go nauczyc roznych komend, bo wydaje mi sie ze jak bede konsekwetna, to w koncu moja praca zaowocuje, tylko zastanawim sie czy on bedzie chcial wykonywac moje polecenia np czy bedzie reagowal na moje przywolanie. Zastanawiam sie rowniez czy bedzie towarzyski.(np.bedzie przychodzil do mnie np jak bede odpoczywac gdzies w fotelu, albo jak bede przygotowywac posilek w kuchni) czy raczej bedzie zajmowal sie sam soba np niszczeniem jakis przedmiotow
Nurutje mnie rowiez czy jak bedziemy wychodzic do lasu na rower to czy bedzie on w stanie na tyle sie skupic i sluchac mnie zeby biec przy mnie bez smyczy nie atakujac innych psiakow czy innych ludzi.
Aha .. no i czy jak bede go zostawiac samego w domu to moge sie spodziewac prawie za kazdym razem demolki w domu? Bardzo bylabym wiedzna jakby ktos rozwial moje watpliwosci co do tej rasy.
Minia jest offline   Reply With Quote